Pinocchio av Jim Dine

Välkommen till Röda Korset i Borås

Hjälp oss att hjälpa!

Alla kan inte göra allt men alla kan göra något!  Tusentals människor är på flykt och det är lätt att man känner sig maktlös - vad kan jag göra för att hjälpa till?

 • Jag vill skänka kläder, vart vänder jag mig? 
  Lämna gärna dina hela och rena kläder och prylar till närmaste second hand-butik Kupan. Röda Korset ser till att ditt bidrag gör nytta där det behövs. 
 • Jag vill skänka pengar, hur gör jag? 
  Swisha valfritt belopp till 123 000 4663 för Röda Korsets arbete med Katastrofhjälpen
                                         123 555 7764 för Röda Korsets arbete med  människor på flykt
                                          123 000 4648 för Röda Korsets arbete i Syrien
  Sms:a Akut till 72900 för att skänka 50 kr till Katastrofhjälpen eller Akut 175 till 72900 för att skänka 175 kr till Katastrofhjälpen 
  Ge en gåva: gå in på redcross.se/kop-ett-gavobevis
  Skänk pengar direkt: gå in på redcross.se/skank-valfritt-belopp
   I flera butiker i Borås finns insamlingsbössor märkta med Röda Korset, lämna ett bidrag där så skickas pengarna dit de behövs
  eller varför inte starta en egen insamling?! Gå in på egeninsamling.redcross.se

 • Jag vill bli volontär, vad kan jag göra? Som frivillig finns det många olika verksamheter man kan hjälpa till med. Många frivilliga ger av sin tid och sitt engagemang för att göra vardagen lite bättre för sina medmänniskor.  Klicka på rubriken Vårt arbete till höger här på sidan och ta del av allt vi gör i kretsarna i Borås. 

Tack för att du hjälper oss att hjälpa!

Från flykt till framtid

Över 50 miljoner människor befinner sig just nu på flykt runtom i världen. På flykt från krig och konflikt, våld och övergrepp, förföljelse och terror.
Röda Korsets unika mandat gör att vi kan finnas på plats både mitt i krig och konflikt och när människor tvingas fly utanför sitt land.

Ditt stöd behövs!