Människor som drabbats av katastrofer, äldre som plågas av ensamhet, ungdomar som vill ställa upp för andra - därför finns Röda Korset i Forshaga. Om du behöver oss eller om du vill ställa upp för andra: ring oss på 054 870060 eller kom till Röda Korsets Hus på Skivstagatan 3 i Forshaga!

Nu drar vi igång igen. Fler volontärer behövs!

Jacob Ingelgren jobbar på Röda Korset med det som är rörelsens grund: volontärer och frivilliginsatser. Jacob:

- De som engagerar sig har olika skäl - de vill göra skillnad, kanske testa något nytt, träffa folk, känna att de är en del av något större, lära sig nya saker, utmana sig själv och varför inte - ha trevligt! Allt är OK!

17 miljoner rödakorsfrivilliga är igång i dag i 190 länder. Det är världens största humanitära nätverk. Insatserna utgår alltid från lokala behov, och ser därför olika ut från plats till plats. Röda Korset täcker upp där staten inte räcker till. Och att jobbet görs av volontärer innebär inte att det skulle vara av dålig kvalitet - bara att ställa upp frivilligt för att göra en medmänsklig insats imponerar. Jacob pratade också om "humanitär diplomati":

- Det är viktigt att berätta för andra om vad vi gör! Men också att tänka på att vad vi gör idag kan ha betydelse för våra möjligheter att göra nytta imorgon, här hemma och i andra länder.

Eftermiddagen avslutades med smörgåstårta och en bra disssion i två frivilliggrupper: butikens volontärer och läxhjälpare. Second hand och integration.

Nu kör vi - välkommen du också!

Nyheter

Visa fler nyheter
[Missing text /redcross/units/localnav/heading for sv]