Du är här: Start/Gotland/Nyheter/Världens Barn: Gotlänningarna återigen mest generösa

Världens Barn: Gotlänningarna återigen mest generösa

Publicerad: 2017-10-08

Sedan år 2008 har vi varje år ökat vårt bidrag från generösa Gotlänningar, då fick vi in ca 100 000 kronor (1,77 kr/innevånare). Vid årets insamling har vi fått in totalt 953 155 kronor. Målet vi satte var 1 miljon och det är ju snubblande nära, säger Göran Wahlqvist, regional samordnare. Till detta fantastiska resultat bidrar flera faktorer, över 400 frivilliga har varit ute och skramlat med insamlingsbössan eller ordnat olika aktiviteter, allt fler företagare visar sin vilja att bidra till att Världen skall bli lite bättre och självklart alla ni som lagt en slant i bössan. TACK!

Som vanligt, får man väl säga, så har Fåröborna lyckats bäst, de bidrog med 51,93 kr/innevånare, totalt nästan 40 000 kronor (lite med hjälp av Fårönatta). Roma som vann i fjol tappade ordentligt i år men ändå blev det nästan 40 000 kronor därifrån – inte dåligt alls. Även i Visbyområdet gick det bra, över 500 000 kronor kom in där. Det innebär en ökning frän ca 10 kr till över 15 kronor/innevånare. Tofta-Eskelhemsområdet är också väldigt framgångsrika, därifrån kom det in nästan 55 000 kronor.

Som regionsamordnare är jag självfallet mycket nöjd med resultatet, men tror nog att det ännu finns många enskilda och företagare som inte fått frågan om att bidra med det de kan förmå – så till nästa år siktar vi ännu lite högre.

Vad kan vara viktigare än att ge en slant till barns hälsa o utbildning?

Även om kampanjen nu summeras så kan man fortsätta bidra med sin gåva under hela året.

Göran Wahlqvist

Regional samordnare