Startsidesbild, genrebilder Röda Korsets verksamhet

Välkommen till Röda Korset i Helsingborgs kommun

Röda Korset finns i nästan alla jordens länder. Arbetet ser olika ut i vår kommun och ute i världen, men vårt uppdrag är alltid detsamma oavsett var vi befinner oss: vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande, var det än uppstår och vem som än drabbas.

Vi söker ständigt nya volontärer och medlemmar, vänligen maila, kolla in oss på sociala medier eller, helt enkelt, kom och besök oss på Kupan på Örnsköldsviksgatan 15.

    KULTURARRANGEMANG OCH STUDIECIRKLAR SKER I SAMARBETE MED SENSUS

PÅ FLYKT

Röda Korsets vårinsamling för människor på flykt

Över 60 miljoner människor är på flykt i världen i dag. För att ge medmänskligt stöd och nödhjälp i form av bland annat mat, vatten och varma filtar finns Röda Korset på plats. Till detta behövs pengar.

Röda Korset i Helsingborg kommer att ha bössinsamling på Konsul Olssons plats fredagen den 27 och lördagen den 28 maj. Insamlingen går till Människor på flykt. Röda Korsmedlemmar finns på plats mellan 11-17 på fredagen och mellan 11-15 på lördagen.

Förutom att ge ett bidrag kan man handla handgjorda väskor och annat från textilverkstaden. Blir man medlem i Röda Korset bjuds man på gratis fika på Fahlmans konditori.

Den som vill skänka pengar kan göra det i den stora bössan på Konsul Olssons plats eller swisha en summa.

På gång i Helsingborg

Visa fler kommande händelser