Startsidesbild, genrebilder Röda Korset

 Våra insamlade medel går nu till  Katastrofhjälpen

 Röda Korset är världens främsta katastroforganisation. Vi finns över hela världen och består av miljontals frivilliga som bestämt sig för att hjälpa andra människor.

Vi kämpar för att rädda liv och ge hopp över hela världen och i Sverige, varje dag. Vi delar ut mat, förebygger katastrofer och bidrar med medmänsklig värme och mycket annat.

Vi tror på medmänsklighet i kampen för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof. Att förstå, hjälpa och visa omtanke för utsatta människor är det som förenar alla inom Röda Korset.
På plats i Sverige och över hela världen

 

Kungälvskretsens miljöarbete har belönats med Kungälvs kommuns hållbarhetsstipendium för 2014 på 10 000 kr.

 


Utdrag ur Bildningsutskottets sammanträde:
"Motivering till Kungälvs kommuns stipendium för hållbar utveckling 2014 är följande: Produktionen av nya textilier sliter hårt på vårt klot. Exempelvis kan framställningen av 1 kilo bomull kräva 2-3 kilo kemikalier och över 20 000 liter vatten. För varje plagg som Röda Korsets Second-hand-försäljning i Kungälv hjälper oss att återanvända eller återvinna bidrar de till ett mer ekologiskt hållbart samhälle. Att överskottet av försäljningen dessutom används till att stärka fred och mänskliga rättigheter gör dem särskilt värda Kungälvs kommuns stipendium förhållbar utveckling."

 

GILLA OSS PÅ FACEBOOK!


Vill du bli frivillig?

Vill du bli en av våra frivilligarbetare i någon av kretsarna i Kungälv?

Vi finns i Harestad, Hålta, Kungälv, Marstrand, Romelanda, Solberga, Torsby Lycke samt i Ytterby

Skriv ditt namn och kontaktuppgifter på "kontakta oss"

På gång i Kungälv

Visa fler kommande händelser
[Missing text /redcross/units/localnav/heading for sv]

Från flykt till framtid

Över 50 miljoner människor befinner sig just nu på flykt runtom i världen. På flykt från krig och konflikt, våld och övergrepp, förföljelse och terror.
Röda Korsets unika mandat gör att vi kan finnas på plats både mitt i krig och konflikt och när människor tvingas fly utanför sitt land.

Ditt stöd behövs!