Välkommen till Röda Korset i Kungälv

Röda Korset finns i nästan alla jordens länder. Arbetet ser olika ut i vår kommun och ute i världen, men vårt uppdrag är alltid detsamma oavsett var vi befinner oss: vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande, var det än uppstår och vem som än drabbas.

 Över en miljon människor har drabbats av översvämningarna i Serbien och i Bosnien-Hercegovina, samt i viss mån även i Kroatien och Slovenien. Många har förlorat allt de äger, och hundra tusentals evakuerade bor hos familjer, i idrottshallar eller i skolor. De lokala rödakorsföreningarna har arbetat intensivt ända sedan katastrofens början med första hjälpen, med evakuering och med att förse de behövande med mat, filtar och andra förnödenheter. Vill du hjälpa? Skänk pengar här och stöd vår öronmärkta akutinsamling till hjälparbetet på Balkan. Eller sms:a AKUT BALKAN till 72900, så skänker du 50 kr.

- lämna kontanter i insamlingsbössor i Mötesplats Kupan, Ytterbyvägen 7, SE-banken eller MAXI snabbkassa.

  Syrien behöver hjälp!

Idag är Röda Korset en av ytterst få organisationer som kan arbeta i Syrien. Våra anställda och frivilliga på plats i Syrien riskerar livet för att hjälpen ska komma fram. Vi når inte alla som behöver vår hjälp, men vi når många. Du kan hjälpa oss att hjälpa ännu fler.

Vill du hjälpa oss rädda liv?
- Vill du skänka via BG 900-8004 eller PG 900 800-4 så går det jättebra: märk bara inbetalningen "Syrien".
-Du kan sms:a AKUT SYRIEN till 72 900 för att skänka 50 kr. Tänk bara på att du numera måste ha en "mobil plånbok" för att kunna ge en sms-gåva. Det får du om du ansluter till WyWallet genom att sms:a WW till 71798.
Stort tack - din gåva räddar liv.

 

 

 

På gång i Kungälv

Visa fler kommande händelser
[Missing text /redcross/units/localnav/heading for sv]

Vi kämpar mot katastrofer

I Gaza, Syrien och Sydsudan har katastrofen olika innebörd för de drabbade. Gemensamt är att Röda Korset är på plats för att hjälpa.

Ge ditt bidrag