Välkommen till Röda Korset i Kungälv

Röda Korset finns i nästan alla jordens länder. Arbetet ser olika ut i vår kommun och ute i världen, men vårt uppdrag är alltid detsamma oavsett var vi befinner oss: vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande, var det än uppstår och vem som än drabbas.

 Filippinerna har slagits slönder av den kraftigaste tyfonen som någonsin har uppmätts. Över fyra miljoner människor har drabbats av tyfonen Haiyan och de humanitära konsekvenserna är enorma. Insatsen inleddes före tyfonen och omedelbart efter med evakuerings-och räddningsarbete. Insatsen beräknas bli långvarig och behoven är massiva.

Nu arbetar 25 katastrofteam från filippinska Röda Korset tillsammans med experter från Internationella Röda Korset.

Det har just beslutats att Svenska Röda Korset direkt skickar sanitetsutrustning och personal för att ge många tusentals människor möjlighet att klara av sin hygien på ett sätt som både är värdigt och förhindrar epidemier.

Röda Korset samlar kontinuerligt in pengar till katastrofhjälp men nu har också en akutinsamling startat - riktad just för hjälp till människorna i Filippinerna.

Röda Korset arbetar också med efterforskning och familjeåterförening. Den som saknar anhöriga i Filippinrna kan kontakta Röda Korset.

Hur kan man då som enskild hjälpa till:

- ge bidrag via Röda Korset hemsida www.redcross.se

- SMS:a AKUT FILIPPINERNA till 72900 och skänk 50 kr

- sätt in ett bidrag på BG 900-8004 eller PG 900 800-4, märk inbetalningen "Filippinerna"

- lämna kontanter i insamlingsbössor i Mötesplats Kupan, Ytterbyvägen 7, SE-banken eller MAXI snabbkassa.

  Syrien behöver hjälp!

Idag är Röda Korset en av ytterst få organisationer som kan arbeta i Syrien. Våra anställda och frivilliga på plats i Syrien riskerar livet för att hjälpen ska komma fram. Vi når inte alla som behöver vår hjälp, men vi når många. Du kan hjälpa oss att hjälpa ännu fler.

Vill du hjälpa oss rädda liv?
- Vill du skänka via BG 900-8004 eller PG 900 800-4 så går det jättebra: märk bara inbetalningen "Syrien".
-Du kan sms:a AKUT SYRIEN till 72 900 för att skänka 50 kr. Tänk bara på att du numera måste ha en "mobil plånbok" för att kunna ge en sms-gåva. Det får du om du ansluter till WyWallet genom att sms:a WW till 71798.
Stort tack - din gåva räddar liv.

 

 

 

 

 

På gång i Kungälv

Visa fler kommande händelser
[Missing text /redcross/units/localnav/heading for sv]

Mat till Syrien

Insamling till matpaket till Syrien, våren 2014.

Över 6 miljoner människor är i akut behov av mat i Syrien.

Köp ett matpaket