Startsidesbild, genrebilder Röda Korset

 

Bäste Röda Korsare

Terroristattackerna och mördandet på oskyldiga civila medmännskor fortsätter. I Berlin, Istanbul och på många andra platser på vår jord och det tycks aldrig nå sin ände. Kriget i Syrien tycks aldrig ta slut. De intensiva flyktingströmmarna till Sverige har avtagit men nu gäller det att göra livet drägligt för dem som kommit hit, så gott det går. Med akuta hjälpinsatser är vi där, med tak över huvudet, mat, friskt vatten och sjukvård. Röda Korset agerar snabbt och kraftfullt över hela världen. Det krävs många händers insatser och stora ekonomiska resurser för att hjälpa alla utsatta människor. Vi är också på plats hemma i Sverige. Vi hjälper ensamma och hemlösa människor och vi är engagerade i många sociala aktiviteter till förmån för dem som har det svårt.

Läxhjälpen är populär, mellan 5 och 10 elever vid varje tillfälle. Våra insatser sprider sig, ytterligare ett antal lärare har erbjudit sig hjälpa till! Mycket glädjande.

Vi deltog i insamlingen för Världens barn. Vi sålde lotter och insamlingsbössorna på Sävedalens Höstmarknad inbringade drygt 3000 kr. Vi har sänt 20 000 kr till RK katastrofhjälpen, märkt Syrien.

Lucia firade vi den 6 december i Partille församlingshem. Susanne Blomstrand presenterade även årets luciatåg. Med den äran! Lotterier med fina vinster som vi fått av generösa företag i Partille.Vi bjöd på kaffe, lussebullar, pepparkakor och godis till barnen.

Samtliga flitiga deltagare på rödakorsträffarna har bjudits på en jultallrik hemma hos Ingvor på Renvägen. Ingvor och Gun ordnade detta. Vilka fantastiska värdinnor!

Vi har också träffats varje onsdag i Seniorträffen i Furulund.

 

Tack för att du ställer upp!

Övrigt se vidare under rubriken Vårt arbete. Det är mycket du kan göra för att visa ditt stöd och påverka verksamhetens utformning. Många hjälpande händer behövs.

Mycket välkommen!


[Missing text /redcross/units/localnav/heading for sv]