Startsidesbild, genrebilder Röda Korset

Välkommen till Röda Korset i Täby

Röda Korset finns i nästan alla jordens länder. Arbetet ser olika ut i vår kommun och ute i världen, men vårt uppdrag är alltid detsamma oavsett var vi befinner oss: vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande, var det än uppstår och vem som än drabbas. I Täby driver vi 10 olika verksamheter bland dem Mötesplats Kupan - Second Handbutik och café - i Näsbypark centrum..

Vill du veta mer om oss eller vill du arbeta som frivillig/volontär i Täby?  Kontakta:

Birgitta Eliasson 08-756 15 39

Mötesplats Kupan 08-756 20 60

Vi finns även på Facebook (RodaKorsetTaby). Gilla oss gärna där. I spalten här till höger kan du läsa alla Facebookinläggen.

Kupans öppettider:

Tisdag 10 - 17

Onsdag 10 - 20 (OBS! Kvällsöppet)

Torsdag och fredag 10 - 17

Lördag 10 - 14.

Sommaröppttider 2015: tis - tors 10 - 14 vecka 27, 28, 29. Vecka 30 stängt. Vecka. 31 öppet ti-fre 10-17.

Välkommen in för att fynda second hand och vintage, fika, umgås och skänka sådant du inte längre behöver. Butiken är sprängfylld med saker och varje dag fyller vi på med nytt.

Vi tar tacksamt emot föremål till försäljning  under våra öppttider. Överskottet går till Röda Korsets insamlingar.

Vi finns på Eskadervägen 16 i Näsbypark Centrum.

Telefon 08-756 20 60

Röda Korset Täby skänker en halv miljon

Lidandet i världen bara växer och Täbykretsens bidrag till att lindra och förhindra det är att skänka mer än en halv miljon kronor våren 2015 till Röda Korsets insamlingar.

Flyktingar i Syrien 100 000 kr

Jordbävningsoffren och uppbyggnad i Nepal 100 000 kr

Röda Korsets Katastrofhjälp 200 000 kr

Barn- och mödravård i Afghanistan 100 000 kr

Insamlingen På Flykt (Medelhavet) 50 000 kr

Tack alla frivilliga, gåvogivare och kunder i Mötesplats Kupan Näsbypark som gjort detta möjligt!


Vad sker i Syrien?

Under fem år var Åsa Jansson ansvarig för rödakorset- och rödahalvmånefederationens arbete i Syrien. Hon har just kommit tillbaka till Sverige och gästade oss i Täbykretsen den 3 februari. Hon gav oss en personlig, skrämmande men även hoppfull inblick det svåra humanitära arbete som syriska halvmånens unga frivilliga utför i ett land där 8 miljoner är flyktingar inne i landet och 12 miljoner (halva befolkningen)  behöver humanitär hjälp.

Det är just syriska röda halvmånen som får landets konflikthärjade områden att fungera. De svarar för sjukvärden, ger första hjälp, reparerar förstörda el- och vattenverk, förhandlar med de stridande parterna om att kunna bistå civilbefolkningen och är den organisation de unga vill jobba för istället för att delta i kriget. Behoven är stora. Ingen lösning på konflikten kan skönjas. Men  Röda Halvmånens skyddssymbol respekteras av de flesta stridande parter och gör det möjligt att arbeta på plats på båda sidor om konfliktlinjen.

[Missing text /redcross/units/localnav/heading for sv]