Startsidesbild, genrebilder Röda Korset

Välkommen till Röda Korset i Täby

Röda Korset finns i nästan alla jordens länder. Arbetet ser olika ut i vår kommun och ute i världen, men vårt uppdrag är alltid detsamma oavsett var vi befinner oss: vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande, var det än uppstår och vem som än drabbas. I Täby driver vi 10 olika verksamheter bland dem Mötesplats Kupan - Second Handbutik och café - i Näsbypark centrum..

Vill du veta mer om oss eller vill du arbeta som frivillig/volontär i Täby?  Kontakta:

Hans-Erik Hallin 08-768 70 62

Birgitta Eliasson 08-756 15 39

Mötesplats Kupan 08-756 20 60

Vi finns även på Facebook (RodaKorsetTaby). Gilla oss gärna där. I spalten här till höger kan du läsa alla Facebookinläggen.

Kupans öppettider:

Tisdag 10 - 17

Onsdag 10 - 20 (OBS! Kvällsöppet)

Torsdag och fredag 10 - 17

Lördag 10 - 14.

Välkommen in för att fynda second hand och vintage, fika, umgås och skänka sådant du inte längre behöver. Butiken är sprängfylld med saker och varje dag fyller vi på med nytt.

Vi tar tacksamt emot föremål till försäljning  under våra öppttider. Överskottet går till Röda Korsets insamlingar.

Vi finns på Eskadervägen 16 i Näsbypark Centrum.

Telefon 08-756 20 60

Röda Korset i Täby söker

Butiksansvarig

till vår mötesplats och second handbutik Kupan

i Näsbypark centrum.

Mötesplatsen är en social träffpunkt med kafé och en butik för skänkta varor. Överskottet från vår verksamhet tillfaller Röda Kotrsets humanitära insatser här hemma och ute i världen. Vi har en omfattande försäljning av varor och är idag 2,25 anställda och ca 35 frivilliga. Dessutom tar vi ofta emot praktikanter och personer i arbetsmarknadsåtgärder.

Dina arbetsuppgifter är att planera och utveckla butiken tillsammans med dina medarbetare samt att bl.a.  värdera och prissätta inkomna varor. Du har personalansvar. Du är verksamhetens ansikte utåt och har kontakt med samarbetspartners. Du har erfarenhet från butiksverksamhet liksom kunskaper i ekonomi och vana av arbetsledning. Du är driftig och engagerad.

Arbetet innebär många möten med människor och vi ställer därför stora krav på din sociala förmåga. Du har ett öppet och representativt sätt och god förmåga att leda människor utifrån deras förutsättningar. Du hugger i där det behövs.

Ytterligare information ges av Birgitta Eliasson tel 08-756 15 39 eller Åsa Börjesson tel 08-768 24 95. Du är välkommen med din ansökan senast den 18.3  till: eliasson.birgitta@telia.com eller till Birgitta Eliasson, Täby rödakorskrets, Eskadervägen 16, 183 54 Täby. Tillträdesdag enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning..

 

 

Vad sker i Syrien?

Under fem år var Åsa Jansson ansvarig för rödakorset- och rödahalvmånefederationens arbete i Syrien. Hon har just kommit tillbaka till Sverige och gästade oss i Täbykretsen den 3 februari. Hon gav oss en personlig, skrämmande men även hoppfull inblick det svåra humanitära arbete som syriska halvmånens unga frivilliga utför i ett land där 8 miljoner är flyktingar inne i landet och 12 miljoner (halva befolkningen)  behöver humanitär hjälp.

 

Det är just syriska röda halvmånen som får landets konflikthärjade områden att fungera. De svarar för sjukvärden, ger första hjälp, reparerar förstörda el- och vattenverk, förhandlar med de stridande parterna om att kunna bistå civilbefolkningen och är den organisation de unga vill jobba för istället för att delta i kriget. Behoven är stora. Ingen lösning på konflikten kan skönjas. Men  Röda Halvmånens skyddssymbol respekteras av de flesta stridande parter och gör det möjligt att arbeta på plats på båda sidor om konfliktlinjen.

[Missing text /redcross/units/localnav/heading for sv]

Livsviktiga gåvor

Decemberkamp 2014

Matpaket till Syrien och andra gåvobevis.

Köp gåva