Startsidesbild, genrebilder Röda Korset

Välkommen till Röda Korset i Täby

Röda Korset finns i nästan alla jordens länder. Arbetet ser olika ut i vår kommun och ute i världen, men vårt uppdrag är alltid detsamma oavsett var vi befinner oss: vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande, var det än uppstår och vem som än drabbas. I Täby driver vi 10 olika verksamheter bland dem Mötesplats Kupan - Second Handbutik och café - i Näsbypark centrum..

Vill du veta mer om oss eller vill du arbeta som frivillig/volontär i Täby?  Kontakta:

Hans-Erik Hallin 08-768 70 62

Birgitta Eliasson 08-756 15 39

Mötesplats Kupan 08-756 20 60

Vi finns även på Facebook (RodaKorsetTaby). Gilla oss gärna där. I spalten här till höger kan du läsa alla Facebookinläggen.

Kupans öppettider:

Tisdag 10 - 17

Onsdag 10 - 20 (OBS! Kvällsöppet)

Torsdag och fredag 10 - 17

Lördag 10 - 14.

Välkommen in för att fynda second hand och vintage, fika, umgås och skänka sådant du inte längre behöver. Butiken är sprängfylld med saker och varje dag fyller vi på med nytt.

Vi tar tacksamt emot föremål till försäljning  under våra öppttider. Överskottet går till Röda Korsets insamlingar.

Vi finns på Eskadervägen 16 i Näsbypark Centrum.

Telefon 08-756 20 6

Stor utförsäljning av tyger och sybehör

Fredag 8 maj 11 - 16 inne i Näsbypark centrum

Vi firar Röda Korsets dag med stor tyg-och sybehörsmarknad, där vi säljer ut vårt lager av skänkta tyger och sybehör. Bra fyndchans för dig som handarbetar. Dessutom säljer vi i Designgruppen våra egna produkter förfärdigade här i Täby: Sytt, Broderat, Stickat och Virkat.Fina presenter eller något att unna sig själv.

Passa på  -  endast denna dag. Intäkterna går till Röda Korsets indsamling På Flykt.

Välkommen också till Mötesplats Kupan som dagen till ära bjuder på kaffe.

 

Möt Röda Korset Täby på Skansen i helgen

  Vi är med och firar Svenska Röda Korset den 9 och 10 maj på Skansen. Här pågår mängder av spännande aktiviteter för barn och vuxna. Second handförsäljning är en sådan och vi i Täby tar med oss ett stort lass fina böcker för barn och vuxna från Kupan i Näsbypark och säljer dem på Bollnästorget. Pocket för bara 5 kr, böcker med hårda pärmar från 10 kr. Dessutom fina handsydda tygkassar att packa alla bokfynd i. Välkommen mellan kl 10 och 17 i dagarna två.

Vad sker i Syrien?

Under fem år var Åsa Jansson ansvarig för rödakorset- och rödahalvmånefederationens arbete i Syrien. Hon har just kommit tillbaka till Sverige och gästade oss i Täbykretsen den 3 februari. Hon gav oss en personlig, skrämmande men även hoppfull inblick det svåra humanitära arbete som syriska halvmånens unga frivilliga utför i ett land där 8 miljoner är flyktingar inne i landet och 12 miljoner (halva befolkningen)  behöver humanitär hjälp.

 

Det är just syriska röda halvmånen som får landets konflikthärjade områden att fungera. De svarar för sjukvärden, ger första hjälp, reparerar förstörda el- och vattenverk, förhandlar med de stridande parterna om att kunna bistå civilbefolkningen och är den organisation de unga vill jobba för istället för att delta i kriget. Behoven är stora. Ingen lösning på konflikten kan skönjas. Men  Röda Halvmånens skyddssymbol respekteras av de flesta stridande parter och gör det möjligt att arbeta på plats på båda sidor om konfliktlinjen.

[Missing text /redcross/units/localnav/heading for sv]

Från flykt till framtid

Över 50 miljoner människor befinner sig just nu på flykt runtom i världen. På flykt från krig och konflikt, våld och övergrepp, förföljelse och terror.
Röda Korsets unika mandat gör att vi kan finnas på plats både mitt i krig och konflikt och när människor tvingas fly utanför sitt land.

Ditt stöd behövs!