Startsidesbild, genrebilder Röda Korset

Välkommen till Röda Korset i Täby

Röda Korset finns i nästan alla jordens länder. Arbetet ser olika ut i vår kommun och ute i världen, men vårt uppdrag är alltid detsamma oavsett var vi befinner oss: vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande, var det än uppstår och vem som än drabbas. I Täby driver vi 10 olika verksamheter bland dem Mötesplats Kupan - Second Handbutik och café - i Näsbypark centrum..

Vill du veta mer om oss eller vill du arbeta som frivillig/volontär i Täby?  Kontakta:

Hans-Erik Hallin 08-768 70 62

Birgitta Eliasson 08-756 15 39

Mötesplats Kupan 08-756 20 60

Vi finns även på Facebook (RodaKorsetTaby). Gilla oss gärna där. I spalten här till höger kan du läsa alla Facebookinläggen.

Kupans öppettider:

Tisdag 10 - 17

Onsdag 10 - 20 (OBS! Kvällsöppet)

Torsdag och fredag 10 - 17

Lördag 10 - 14.

Välkommen in för att fynda second hand och vintage, fika, umgås och skänka sådant du inte längre behöver. Butiken är sprängfylld med saker och varje dag fyller vi på med nytt.

Vi tar tacksamt emot föremål till försäljning  under våra öppttider. Överskottet går till Röda Korsets insamlingar.

Vi finns på Eskadervägen 16 i Näsbypark Centrum.

Telefon 08-756 20 60

Äntligen julmarknad!

Vintersnö och bitande kyla får vi tydligen vänta på. Däremot kan vi lita på att Röda Korsets julmarknad i Täby återkomer varje år helgen före första advent. Så i morgon lördag och på söndag (21-22.11) är det dags. Lördag 10 - 15, söndag 11- 15 på Mötesplats Kupan i Näsbypark. Titta in för en kopp kaffe med hembakt, vinn fina priser på lotteriet och framförallt: Handla julpynt och fina handarbeten stickade, virkade, broderade och sydda av vår duktiga designgrupp. Kupan second hand har öppet båda dagarna för dig som vill fynda kläder, skor, möbler, böcker, glas och porslin och allt annat som butiken dignar av. Julmarknadens försäljning går oavkortat till Röda Korsets julinsamling Aldrig ensam, socialt arbete i Sverige.

 

Katastroferna blir bara fler

Vi läser om konflikter i Syrien, Irak, Gaza, Sydsudan och många fler platser på vår jord. Flera miljoner människor är drabbade. Därför har Täbykretsen beslutat att skänka 100 000 till Svenska Röda Korsets katastrofhjälp. Tidigare i år har 100 000 kr skänkts till Syrien och 50 000 kr till insamlingen På Flykt. Du som skänkt saker till Kupan, handlat och fikat i Kupan, lagt pengar i våra insamlingsbössor och deltagit i våra marknadsaktiviteter har bidragit till detta. Stort tack.

[Missing text /redcross/units/localnav/heading for sv]

Livsviktiga klappar

Decemberkamp 2014

Matpaket till Syrien och andra gåvobevis.

Köp gåva