Startsidesbild, genrebilder Röda Korset

Välkommen till Röda Korset i Täby

Röda Korset finns i nästan alla jordens länder. Arbetet ser olika ut i vår kommun och ute i världen, men vårt uppdrag är alltid detsamma oavsett var vi befinner oss: vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande, var det än uppstår och vem som än drabbas. I Täby driver vi 10 olika verksamheter bland dem Mötesplats Kupan - Second Handbutik och café - i Näsbypark centrum..

Vill du veta mer om oss eller vill du arbeta som frivillig/volontär i Täby?  Kontakta:

Hans-Erik Hallin 08-768 70 62

Birgitta Eliasson 08-756 15 39

Mötesplats Kupan 08-756 20 60

Vi finns även på Facebook (RodaKorsetTaby). Gilla oss gärna där. I spalten här till höger kan du läsa alla Facebookinläggen.

Kupans öppettider:

Tisdag 10 - 17

Onsdag 10 - 20 (OBS! Kvällsöppet)

Torsdag och fredag 10 - 17

Lördag 10 - 14.

Välkommen in för att fynda second hand och vintage, fika, umgås och skänka sådant du inte längre behöver. Butiken är sprängfylld med saker och varje dag fyller vi på med nytt.

Vi tar tacksamt emot föremål till försäljning  under våra öppttider. Överskottet går till Röda Korsets insamlingar.

Vi finns på Eskadervägen 16 i Näsbypark Centrum.

Telefon 08-756 20 60

Möt Röda Korset på lördag 13.9 i Näsbypark centrum

Vad gör Röda Korset i Täby? Hur blir jag medlem? Vad är Fixargruppen? Ja, dessa och många fler frågor om Röda Korset i Täby är du välkommen att ta upp i dialog med oss. Du möter oss i tältet på torget mellan kl 10 och 15. Här kan du även vinna fina priser från Kupan i vårt lotteri, köpa förstahjälpen-kit och för barnen finns ballonger.

Passa även på att titta in på Kupan för en billig fika. Kanske kan du dessutom göra något fynd bland alla fina saker som Täbyborna skänkt. Mitt emot stationen har vi för dagen lagerförsäljning av konst och böcker. Ja, som du ser - det finns mycket att kolla in. Välkommen att hälsa på.

 

Katastroferna blir bara fler

Vi läser om konflikter i Syrien, Irak, Gaza, Sydsudan och många fler platser på vår jord. Flera hundratusentals ja kanske miljoner människor är drabbade. Därför har Täbykretsen beslutat att skänka 100 000 till Svenska Röda Korsets katastrofhjälp. Tidigare i år har 100 000 kr skänkts till Syrien och 50 000 kr till insamlingen På Flykt. Du som skänkt saker till Kupan, handlat och fikat i Kupan, lagt pengar i våra insamlingsbössor och deltagit i våra marknadsakrtiviteter har bidragit till detta. Stort tack.

[Missing text /redcross/units/localnav/heading for sv]

Vi kämpar mot katastrofer

I Gaza, Syrien och Sydsudan har katastrofen olika innebörd för de drabbade. Gemensamt är att Röda Korset är på plats för att hjälpa.

Ge ditt bidrag