Startsidesbild, genrebilder Röda Korset

Välkommen till Röda Korset i Täby

Röda Korset finns i nästan alla jordens länder. Arbetet ser olika ut i vår kommun och ute i världen, men vårt uppdrag är alltid detsamma oavsett var vi befinner oss: vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande, var det än uppstår och vem som än drabbas. I Täby driver vi 10 olika verksamheter bland dem Mötesplats Kupan - Second Handbutik och café - i Näsbypark centrum..

Vill du veta mer om oss eller vill du arbeta som frivillig/volontär i Täby?  Kontakta:

Hans-Erik Hallin 08-768 70 62

Birgitta Eliasson 08-756 15 39

Mötesplats Kupan 08-756 20 60

Vi finns även på Facebook (RodaKorsetTaby). Gilla oss gärna där. I spalten här till höger kan du läsa alla Facebookinläggen.

Kupans öppettider:

Tisdag 10 - 17

Onsdag 10 - 20 (OBS! Kvällsöppet)

Torsdag och fredag 10 - 17

Lördag 10 - 14.

Välkommen in för att fynda second hand och vintage, fika, umgås och skänka sådant du inte längre behöver. Butiken är sprängfylld med saker och varje dag fyller vi på med nytt.

Vi tar tacksamt emot föremål till försäljning  under våra öppttider. Överskottet går till Röda Korsets insamlingar.

Vi finns på Eskadervägen 16 i Näsbypark Centrum.

Telefon 08-756 20 60

Täby samlar

för Världens Barn

-Många ideella organisationer i Täby ställer upp för Världens Barn berättar Täbykretsens Helena Hansson Hallin, som tillsammans med Maj-Britt Wijkström, IM samordnar aktiviteterna i Täby. Naturligtvis deltar många Röda Korsare och den 4.10 kommer det att anordnas underhållning,lotterier och insamlingar  i Näsbypark centrum. I Täby kyrkby ställer Afrikagruppen upp, KFUM-scouter samlar pengar i Arninge centrum, Täby församling arrangerar en konsert i Näsbyparks kyrka - allt till förmån för Världens Barn.

Måndag den 6.10 har NTM Skolans elever konsert i Näsbyparks kyrka -också den för Världens Barn. Elever från Åvaskolan, Futuraskolan och Milstenskolan skramlar bössa under veckan. Onsdag och torsdag morgon kan pendlare in till Stockholm köpa kaffe och bullar för en tjuga på  Näsbyparks tågstation. Förutom frivilliga från nämnda organisationer deltar även frivilliga från Rädda Barnen. Stort tack till alla sponsorer som skänkt fina priser till lotterierna.  

Katastroferna blir bara fler

Vi läser om konflikter i Syrien, Irak, Gaza, Sydsudan och många fler platser på vår jord. Flera miljoner människor är drabbade. Därför har Täbykretsen beslutat att skänka 100 000 till Svenska Röda Korsets katastrofhjälp. Tidigare i år har 100 000 kr skänkts till Syrien och 50 000 kr till insamlingen På Flykt. Du som skänkt saker till Kupan, handlat och fikat i Kupan, lagt pengar i våra insamlingsbössor och deltagit i våra marknadsakrtiviteter har bidragit till detta. Stort tack.

[Missing text /redcross/units/localnav/heading for sv]