Språkcafé

Välkommen till Röda Korset i Vänersborg

I Vänersborg finns just nu Sveriges största asylboende. Omkring 2 000 människor som flytt från krig, kaos och förföljelse har kommit till vår kommun. Våra volontärer möter dem som medmänniskor och försöker skapa trygghet. Vi hjälper till i kontakter med myndigheter, stöttar i olika vardagssituationer och gör vad vi kan för att underlätta deras integration i det svenska samhället.

Vi bedriver också besöksverksamhet, insamlingar och en omfattande utbildningsverksamhet med kurser och studiecirklar.

Navet i verksamheten är vår SecondHand-butik och MötesPlats på Drottninggatan 12 (vid Torget). Dit är du alltid välkommen för att ta en fika, möta människor eller få svar på dina frågor om vår verksamhet! Öppet tisdag, onsdag och torsdag kl 12-18, lördag 10-14. Tel 0521-607 07.

Sökes: 30 frivilliglärare!

Fastighetsägaren på Restad gård startar intensivutbildning i svenska för de boende efter årsskiftet. Vi söker 30 frivilliga som kan hjälpa till att genomföra satsningen. Du behöver inte vara utbildad lärare. Välkommen på en informationsträff om satsningen den 7 oktober. Läs mer här!

Silvertärnan behöver läxhjälpare!

Silvertärnan i Vänersborg har stort behov av volontärer som kan hjälpa barn och ungdomar med läxorna. Man behöver inte vara lärare. Läs mer här!

Nyheter

Visa fler nyheter