Välkommen till Röda Korset i Västerås kommun

Röda Korset är en av världens största hjälporganisationer med närmare 100 miljoner frivilliga och medlemmar världen över, Vi arbetar med humanitärt hjälparbete som till exempel att erbjuda stöd och bistånd före, under och efter en katastrof.

Vårt mål är att förhindra och lindra mänskligt lidande. Vi är en ideell, opolitisk och neutral organisation som verkar för att skydda människors liv och hälsa oavsett religiös och politisk tillhörighet eller etnisk bakgrund.

Vårt hjälparbete innefattar bland annat hembesök, sjukhusvärdar, anhörigstöd, samtalsgrupper, sygrupper, utbildning, hållbar utveckling, efterforskning, familjeåterförening och katastrofarbete över hela världen.

I Sverige finns det över 1000 lokala kretsar som dagligen arbetar med att förverkliga Röda Korsets stadgar. Tre av dessa finns i Västerås: Röda Korset Västerås, Engsökretsen och Kretsen Förstahjälpengruppen Aros.

Under denna länk har vi sammanställt olika sätt att ekonomiskt stödja vår verksamhet.

Bli volontär - Ett annat sätt att stödja vår verksamhet
Många vill göra skillnad för människor på flykt genom att bli volontär i Röda Korset i Västerås, som nu gör allt för att möta det engagemang som många visar. Vi bjuder in till två informationskvällar där vi berättar om olika verksamheter där insatser kan göras. Vi har t.ex att vara flyktingguide, språkträning i grupp, språkstöd på stadsbiblioteket och språkcafé. Men det finns också andra insatser som direkt eller indirekt kan ha en avgörande betydelse för integration och framtid. Under informationskvällen får du möta aktiva volontärer. Ytterligare information om vårt frivilligarbete i Västerås hittar du här samt under rubriken Vårt arbete

Om du har andra frågor kring Röda korsets verksamhet i Västerås - kontakta oss på Telefon 021 12 17 91 eller per e-post vasteras@redcross.se   (Exp.tid må-fe 08.00-16.00)


[Missing text /redcross/units/localnav/heading for sv]

Katastrofer tar inte julledigt

Julkampanj 2015

Röda Korset tar inte heller julledigt. Vi finns på plats och kan lindra lidandet efter de hundratals katastrofer som varje år drabbar världen.
Pengarna som samlas in i jul går till katastrofhjälpen och ger oss medel att snabbt ge effektiv hjälp före, under och efter en katastrof.

Ge en gåva