Du är här: Start/Lysekil/Vårt arbete i Lysekil/Lysekretsen

Lysekretsen

Skicka till:

Arbetsmöten hålls varannan måndag kl 16 - 18 i Lyse församlingshem. Vid dessa brukar ett 20-tal volontärer tillverka artiklar genom sömnad och liknande som sedan säljs, lottas ut eller skänks till behövande. Alla medlemmar är väkomna på arbetsmötena!

Vid några tillfällen under året besöker våra volontärer några av kommunens äldreboenden och bjuder på kaffe och trevlig samvaro.

Pengarna från försäljningar, lotterier, insamlingar och medlemsavgifter fördelas enligt Röda Korsets regler och går till katastrofhjälp runt om i världen samt för omkostnader i det volontärarbete som utförs. Endast en liten del går till Svenska Röda Korsets administration.

Lysekretsen har över 100 år på nacken men är nu tämligen liten, och medelåldern hos medlemmarna är tämligen hög. Vi välkomnar därför varmt nya medlemmar och hoppas att några av dessa dessutom är intresserade av att åta sig någon form av volontäruppdrag.

Vi skulle bli jätteglada för din intresseanmälan via detta formulär eller personligen till någon av våra kontaktpersoner. Likaså om du vill dela med dig av dina eventuella ideer till verksamheter/projekt.