Infart till Åtvidaberg

Välkommen till Röda Korset i Åtvidabergs kommun

Röda Korset finns i nästan alla jordens länder. Arbetet ser olika ut i vår kommun och ute i världen, men vårt uppdrag är alltid detsamma oavsett var vi befinner oss: vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande, var det än uppstår och vem som än drabbas.

Röda Korset i Åtvidaberg bildades den 11 mars 1931 med municipalläkaren Dr Carl Hugo Brundin som sin förste ordförande, ett uppdrag han kom att inneha i 20 år. I protokollet från det första sammanträdet framgår, att antalet medlemmar vid starten var 22, och att medlemsavgiften var 2 kronor om året. Idag är vi betydligt fler trots att medlemsavgiften ökat högst väsentligt!

I Åtvidabergs kommun representeras Röda korset av Åtvids Rödakorskrets. Du kan bidra till Röda Korsets arbete genom att enbart vara medlem. Vill Du göra mer är Du välkommen att vara med i vårt lokala arbete.

I länkarna till höger kan Du läsa mer om vårt lokala arbete och vilka vi är.

 

Mötesplats Kupan.

Torggatan 5 

Tel. 0120-13550

Öppettider: Onsdag och fredag 11 - 16    Torsdag  11-18  

Varmt välkomna!

OBS! Nu pågår REA  - 50% på kläder och skor.

OBS!  Vi behöver fler medarbetare. Vill Du dela vår arbetsgemenskap på Kupan och jobba i butiken t ex en dag varannan vecka, kontakta någon i affären eller ring Margit Modin tel 013-55105.

[Missing text /redcross/units/localnav/heading for sv]