Infart till Åtvidaberg

Välkommen till Röda Korset i Åtvidabergs kommun

Röda Korset finns i nästan alla jordens länder. Arbetet ser olika ut i vår kommun och ute i världen, men vårt uppdrag är alltid detsamma oavsett var vi befinner oss: vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande, var det än uppstår och vem som än drabbas.

Röda Korset i Åtvidaberg bildades den 11 mars 1931 med municipalläkaren Dr Carl Hugo Brundin som sin förste ordförande, ett uppdrag han kom att inneha i 20 år. I protokollet från det första sammanträdet framgår, att antalet medlemmar vid starten var 22, och att medlemsavgiften var 2 kronor om året. Idag är vi betydligt fler trots att medlemsavgiften ökat högst väsentligt!

I Åtvidabergs kommun representeras Röda korset av Åtvids Rödakorskrets. Du kan bidra till Röda Korsets arbete genom att enbart vara medlem. Vill Du göra mer är Du välkommen att vara med i vårt lokala arbete.

I länkarna till höger kan Du läsa mer om vårt lokala arbete och vilka vi är.

Åtvids kretsstämma hölls den 27 februari kl 18 i Åtvids församlingsgård. Protokoll, Verksamhetsberättelse för år 2017, Verksamhetsplan för 2018, Resultat- och balansräkning samt Revisionsberättelsen finns i länken "Om oss" till höger.

Mötesplats Kupan.

Torggatan 5 

Tel. 0120-13550

Öppettider: Onsdag- fredag 11 - 16.

Varmt välkomna!

[Missing text /redcross/units/localnav/heading for sv]