Infart till Åtvidaberg

Välkommen till Röda Korset i Åtvidabergs kommun

Röda Korset finns i nästan alla jordens länder. Arbetet ser olika ut i vår kommun och ute i världen, men vårt uppdrag är alltid detsamma oavsett var vi befinner oss: vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande, var det än uppstår och vem som än drabbas.

Röda Korset i Åtvidaberg bildades den 11 mars 1931 med municipalläkaren Dr Carl Hugo Brundin som sin förste ordförande, ett uppdrag han kom att inneha i 20 år. I protokollet från det första sammanträdet framgår, att antalet medlemmar vid starten var 22, och att medlemsavgiften var 2 kronor om året. Idag är vi betydligt fler trots att medlemsavgiften ökat högst väsentligt!

I Åtvidabergs kommun representeras Röda korset av Åtvids Rödakorskrets. Du kan bidra till Röda Korsets arbete genom att enbart vara medlem. Vill Du göra mer är Du välkommen att vara med i vårt lokala arbete.

I länkarna till höger kan Du läsa mer om vårt lokala arbete och vilka vi är.

Årsstämma 2020

Årets stämma hölls den 25 februari.  Stämmans handlingar finns att klicka fram under rubriken "Om oss" i högerkolumnen.

Mötesplats Kupan.

Torggatan 5 

Tel. 0734-397890

  Vi har tyvärr haft stängt sedan mars på grund av den pågående coronaepidemín.

Men nu öppnar vi igen!

Från och med 11 september har vi öppet fredagar kl. 10 - 14.

Vi kan tyvärr inte ha kaffeservering.  Inte för många i butiken samtidigt. Håll avstånd.

VÄRLDENS BARN

Fredag och lördag  den 2 och 3 oktober är det bössinsamling till Världens barn i Åtvidaberg och Grebo. På lördagen har vi extra öppet i Kupan 10-13 då hela dagskassan går till Världens barn. Då har vi också tipspromenad runt torget i Åtvid. Passa på att pröva lyckan!


[Missing text /redcross/units/localnav/heading for sv]