Du är här: Start/Borås/Vårt arbete/Simklubben Elfsborg

Simklubben Elfsborg

Skicka till:

SIMMA FÖR LIVET – ett samarbete mellan SIMKLUBBEN ELFSBORG och RÖDA KORSET

Länk till Simklubben Elfsborg 

Simklubben Elfsborg och Röda Korset, Boråskretsen, har nu sedan 2010 utvecklat ett samarbete för att på olika sätt stötta, utveckla och stärka våra organisationer. Projektet inleddes med att genomföra ett  sponsorsim under 2010, "Vatten för Haiti", för de drabbade i jordbävningskatastrofen. Hela 30 000:- kunde skänkas till detta samtidigt som simmarna fick in lite pengar till sin kommande lägerverksamhet under året. Insamlingarna har sedan fortsatt under åren med inriktning på stöd för vatten och sanitet till bl.a. Kongo, Viktoriasjön, Uganda och nu det senaste året har bidragen fortsatt gått till de krigsdrabbade i Syrien där vi stöttat upp med vatten och matpaket. Totalt har Simklubben Elfsborg samlat in och bidragit med ca 100 000:- till Röda Korsets hjälpverksamhet.

Föreningen har även gjort insamlingar i samband med våra arrangemang och aktiviteter på Borås Simarena och Alidebergsbadet. Flertalet representanter från Röda Korset har funnits med vid alla tillfällen för att marknadsföra sin verksamhet bland våra medlemmar. En insamlingsbössa står också i föreningens klubblokal ute på Borås Simarena samt i cafeterian i simhallen.

Röda Korset har sedan för simklubben och alla dess ledare i verksamheten fortsatt genomfört kurser i första hjälpen och hjärt/lungräddning, vilket varit mycket uppskattat och ett viktigt inslag i föreningens fortbildning av ledare. Röda Korset kommer även att bistå oss med stöd vid eventuella krishanteringar som kan uppstå och nya kurser och gemensamma aktiviteter planeras för 2017.

Det är fortsatt vår ambition att under 2017 ge akut hjälp i form av mat till de krigsdrabbade barnen i Syrien, där även en stor del av biståndet är att få fram rent vatten till behövande.

Planerade aktiviteter under 2017:

NUSS-yngre 4-5 februari, Borås Simarena (Röda Korset deltar)

Borås Speedo Meet 25-26 februari, Borås Simarena (Röda Korset deltar)

VårplaSKET 23 april, Borås Simarena (Röda Korset deltar)

SM-veckan 30/6-7/7, Alidebergsbadet och Sandwalls plats (Röda Korset deltar)

Borås Open Water 19 augusti, Almenäs (Röda Korset deltar)

Bäversimmet oktober, Borås Simarena

LusseplaSKEt/julfest december, Borås Simarena (Röda Korset deltar)

Första hjälpen, hjärt/lungräddningsutbildning vår och höst (Röda Korset utbildar)

 Ansvariga för projektet är:

Jonas Söderberg, sportchef Simklubben Elfsborg,
[email protected] eller 070-573 64 72

Karin Tholén Gustavsson, ordförande Borås Rödakorskrets,
[email protected],  070-684 13 84