Du är här: Start/Borås/Vårt arbete/Simklubben Elfsborg

Simklubben Elfsborg

Skicka till:

SIMMA FÖR LIVET – ett samarbete mellan SIMKLUBBEN ELFSBORG och RÖDA KORSET

Länk till Simklubben Elfsborg 

Simklubben Elfsborg och Röda Korset, Boråskretsen, har nu sedan 2010 utvecklat ett samarbete för att på olika sätt stötta, utveckla och stärka våra organisationer. Projektet inleddes med att genomföra ett sponsorsim under 2010, "Vatten för Haiti", för de drabbade i jordbävningskatastrofen. Hela 30 000:- kunde skänkas till detta samtidigt som simmarna fick in lite pengar till sin kommande lägerverksamhet under året. Insamlingarna har sedan fortsatt under åren med inriktning på stöd för vatten och sanitet till bl.a. Kongo, Viktoriasjön, Uganda och nu det senaste året har bidragen fortsatt gått till de krigsdrabbade i Syrien där vi stöttat upp med vatten och matpaket. Totalt har Simklubben Elfsborg samlat in och bidragit med ca 125 000:- till Röda Korsets hjälpverksamhet.

Föreningen har även gjort insamlingar i samband med våra arrangemang och aktiviteter på Borås Simarena och Alidebergsbadet. Flertalet representanter från Röda Korset har funnits med vid alla tillfällen för att marknadsföra sin verksamhet bland våra medlemmar. En insamlingsbössa står också i föreningens klubblokal ute på Borås Simarena samt i cafeterian i simhallen.

Röda Korset har sedan för simklubben och alla dess ledare i verksamheten fortsatt genomföra kurser i första hjälpen och hjärt/lungräddning, vilket varit mycket uppskattat och ett viktigt inslag i föreningens fortbildning av ledare. Röda Korset kommer även att bistå oss med stöd vid eventuella krishanteringar som kan uppstå och nya kurser och gemensamma aktiviteter planeras för 2019.

Vårt fokus nu under 2019 blir "katastrofhjälp", där vi kommer att samla in pengar för rent vatten till katastrofdrabbade områden i världen. För endast 83:- så kan vi ge rent vatten åt 100 människor för en hel vecka.

Planerade aktiviteter under 2019:

NUSS-äldre 1-3 februari, Borås Simarena

Borås Speedo Meet 23-24 februari, Borås Simarena (Röda Korset deltar)

Bäversimmet 14 mars, Borås Simarena (Röda Korset deltar)

VårplaSKEt 7 april, Borås Simarena (Röda Korset deltar)

Vattendagen/Viskan Open Water 24 augusti, Stadsparken (Röda Korset deltar)

Bäversimmet oktober, Borås Simarena

TomteplaSKet/julfest 15 december, Borås Simarena (Röda Korset deltar)

Första hjälpen, hjärt/lungräddningsutbildning vår och höst (Röda Korset utbildar eventuellt)

 Ansvariga för projektet är:

Jonas Söderberg, sportchef Simklubben Elfsborg,
jonas@skelfsborg.com , 070-573 64 72

Susanna Rapp, ordförande Borås Rödakorskrets,
krets.boras@redcross.se,  070-517 27 54