Från Barndagen i Almedalen 2018

Röda Korset på Gotland

Röda Korset på Gotland har idag ca 2 000 frivilliga och närmare 4 000 medlemmar. Vi är organiserade i 59 st lokala kretsar i regionen och kretsarna är indelade i tre samverkansområden som också utgör tre samverkansråd. Av rödakorskretsarna är en ämneskrets, Första hjälpen-gruppen Treudden.

Röda Korset på Gotland har ett stort engagemang i många verksamheter, flera bedrivs i någon av våra Mötesplatser. Där kan man dricka en kopp kaffe och umgås eller handla i Second Hand-butiken. Vi har verksamhet inom många olika områden och på flera olika platser på Gotland. Om du är intresserad eller har idéer om hur just du kan vara med och stödja vårt arbete är du Varmt Välkommen till Röda Korset!

________________________________________________________________________

Företagssamarbete Gotlands Energi AB

Vill du vara snäll mot Röda Korset, Gotland och Miljön?

GEAB är ett företag som genom sitt initiativ, bl a genom sitt samarbete med oss, visar ett socialt ansvarstagande! Du och ditt företag kanske också har en idé, t ex om att jobba mer med hållbar utveckling. Ni är välkomna att kontakta oss för en dialog eller ett samarbete för en bättre värld.

________________________________________________________________________

RKGs tavla  av P Lindberg 2017, Swedbanks pris för Årets Samhällsengagenamng 2017

Hitta till din närmaste mötesplats och läs mer under:

Mötesplatser och Lite mer om våra mötesplatser

Visste du att vi också anordnar:

Rekreationsdagar för äldre i trivsam miljö med gamla och nya bekantskaper – varje år på tre orter på Gotland.

Barndagen i Almedalen med tema kultur för barn för i alla åldrar. Barndagen 2019 äger rum den 27 juli i Almedalen med kända artister på scen, fiskdamm, hoppborg och flera andra aktiviteter. Det bästa av allt – aktiviteterna är gratis för deltagarna vilket gör att alla kan vara med!

________________________________________________________________________

Engagera dig i Röda Korset på Gotland

Personligt engagemang är själva livsnerven i Röda Korset! Som volontär eller medlem i Röda Korset kan du göra en viktig insats. Inom Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i vårt arbete. Människor med olika bakgrunder, etnicitet, kön, åldrar och funktionsvariationer breddar vår kompetens och vår förmåga att utföra vårt uppdrag. Våra volontärer delar Röda Korsets grundprinciper och vår tro på medmänsklighet. Tillsammans gör vi skillnad. Se nedan för verksamheter du kan engagera dig i:

Mötesplats och Second Hand-butik Visby

Just nu behöver vi hjälp i: • Butik • Mötesplats • Klädsortering • Klädvård • Aktiviteter i mötesplatsen

Hos oss får du social gemenskap, nya vänner och möjlighet att göra skillnad. Vill du ge av din tid? Ring 076-831 72 08 så berättar vi mer.

Besöksverksamheten i Visby

Besöksverksamheten i Visby söker frivilliga som kan avvara några timmar i veckan för att besöka människor som behöver lite sällskap. Vill du ställa upp kommer du och den du ska besöka överens om tid och plats för ert möte.

Du får stöd och utbildning av Röda Korset både innan och under tiden som du arbetar inom besöksverksamheten. Dessutom kommer vi som redan jobbar i besöksverksamheten att bli dina nya arbetskamrater. Och vi garanterar att du kommer att känna dig behövd och tillfreds med att kunna göra en humanitär insats.

Inom Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i vårt arbete. Människor med olika bakgrunder, etnicitet, kön, åldrar och funktionshinder breddar vår kompetens och vår förmåga att utföra vårt uppdrag. Våra frivilligarbetare delar Röda Korsets människosyn, humanitära värderingar samt våra grundprinciper.

Är du intresserad? Kontakta Christina Malmqvist hon är Frivilligledare i Besöksverksamheten och nås på tel: 0498-218344 eller på mob: 070-522 81 35.

________________________________________________________________________

Att kunna innan det händer - Att våga när det händer

Röda Korset kämpar för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof. Vi räddar liv och ger hopp – varje dag, över hela världen. Våra utbildningar i första hjälpen och hjärt-lungräddning är ett konkret sätt att omsätta denna ambition i handling.

I Röda Korsets mobila Första hjälpen-app finns två bildspel som, med enkla illustrationer och en tydlig röst på svenska, guidar användaren genom de viktigaste momenten i hjärt-lungräddning på vuxna samt luftvägsstopp för barn respektive vuxen.

För information om våra kurser mejla till: utbildning@rkgotland.se

Nyheter

Visa fler nyheter