Från Barndagen i Almedalen 2018

Röda Korset på Gotland

Röda Korset på Gotland har idag ca 2 000 frivilliga och närmare 4 000 medlemmar. Vi är organiserade i 59 st lokala kretsar i regionen och kretsarna är indelade i tre samverkansområden som också utgör tre samverkansråd. Av rödakorskretsarna är en ämneskrets, Första hjälpen-gruppen Treudden.

Röda Korset på Gotland har ett stort engagemang i många verksamheter, flera bedrivs i någon av våra mötesplatser. Där kan man dricka en kopp kaffe och umgås eller handla i second hand-butiken. Vi har verksamhet inom många olika områden och på flera olika platser på Gotland. Om du är intresserad eller har idéer om hur just du kan vara med och stödja vårt arbete är du varmt välkommen till Röda Korset!

________________________________________________________________________

Företagssamarbete Gotlands Energi AB

Vill du vara snäll mot Röda Korset, Gotland och Miljön?

GEAB är ett företag som genom sitt initiativ, bl a genom sitt samarbete med oss, visar ett socialt ansvarstagande! Du och ditt företag kanske också har en idé, t ex om att jobba mer med hållbar utveckling. Ni är välkomna att kontakta oss för en dialog eller ett samarbete för en bättre värld.

________________________________________________________________________

RKGs tavla  av P Lindberg 2017, Swedbanks pris för Årets Samhällsengagenamng 2017

Hitta till din närmaste mötesplats och läs mer under:

Mötesplatser och Lite mer om våra mötesplatser

Visste du att vi också anordnar:

Rekreationsdagar för äldre i trivsam miljö med gamla och nya bekantskaper – varje år på tre orter på Gotland.

Barndagen i Almedalen med tema kultur för barn för i alla åldrar. Barndagen 2019 äger rum den 27 juli i Almedalen med kända artister på scen, fiskdamm, hoppborg och flera andra aktiviteter. Det bästa av allt – aktiviteterna är gratis för deltagarna vilket gör att alla kan vara med!

________________________________________________________________________

Engagera dig i Röda Korset på Gotland

Som frivillig i Röda Korset kan du göra en viktig insats. Våra frivilliga delar Röda Korsets grundprinciper och vår tro på medmänsklighet. Tillsammans gör vi skillnad.

Våra mötesplatser behöver alltid fler frivilliga. Som frivillig kan du hjälpa till med sortering, prismärkning, ta betalt i kassa, putsa skor, göra smörgåsar och kaffe, lokalvård, anordna aktiviter i mötesplatsen, tillverkning, administration m.m.

Om du är intresserad av att arbeta som frivillig kan du maila info@rkgotland.se. Skriv gärna lite om dig själv, vad du vill hjälpa oss med och var på Gotland du finns.

Besöksverksamheten i Visby

Besöksverksamheten i Visby söker frivilliga som kan avvara några timmar i veckan för att besöka människor som behöver lite sällskap. Vill du ställa upp kommer du och den du ska besöka överens om tid och plats för ert möte. Kontakta Christina Malmqvist som är frivilligledare och nås på tel 0498-21 83 44 eller på mob 070-522 81 35.

________________________________________________________________________

Att kunna innan det händer - Att våga när det händer

Röda Korset kämpar för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof. Vi räddar liv och ger hopp – varje dag, över hela världen. Våra utbildningar i första hjälpen och hjärt-lungräddning är ett konkret sätt att omsätta denna ambition i handling.

I Röda Korsets mobila Första hjälpen-app finns två bildspel som, med enkla illustrationer och en tydlig röst på svenska, guidar användaren genom de viktigaste momenten i hjärt-lungräddning på vuxna samt luftvägsstopp för barn respektive vuxen.

För information om våra kurser mejla till: utbildning@rkgotland.se

Nyheter

Visa fler nyheter
[Missing text /redcross/units/localnav/heading for sv]