Du är här: Start/Gotland/Mötesplatser/Lite mer om våra Mötesplatser

Våra Mötesplatser

Skicka till:

Kontaktuppgifter och öppettider, se: Mötesplatser

Mötesplats Kupan Visby

I Visby är det liv och rörelse, folk kommer och går och det surrar på bra. Mycket beror kanske på att Kuban butiken är den bästa second hand butiken i Visby, och dagligen hängs det upp nya plagg att fynda. Men även fiket där man kan läsa dagstidningar och småprata med varandra är populärt. Dessutom pågår det aktiviteter bakom kulisserna. En stor del av Röda Korsets administration har sin arbetsplats här och frivilligarbetarna har mycket att göra med allt som lämnas in.

Det är även här utbildningar hålls som till exempel "Första hjälpen" och "Rädda liv" kurser. Årligen utbildas det närmare 2000 gotlänningar i första hjälpen. Bland dem ingår samtliga elever i årskurs 9 på hela Gotland, men de får sin utbildning på respektive skola.

Träffpunkt Gråbo

Efter år av planering är Träffpunkt Gråbo nu en verklighet. Röda Korset är en av hyresgästerna som hyr in sig i lokalerna med Kupan butik och kafé. Men verksamheten är betydligt bredare då Visby stadsmission, Polisen, Visby domkyrkoförsamling, socialförvaltningen i Region Gotland, Frälsningsarmén, Rädda Barnen, IOGT/Junis, Föreningen Vägen hela människan, civilförsvarsföreningen, föreningarna Insolvens, Demokrati för barns framtid, Carpe Diem, RSMH, hyresgästföreningen, Gotlandshem, fritidsgården Puma, Gråbo servicehus, studieförbunden och arbetsförmedlingen också kommer att vara aktiva i den gemensamma träffpunkten.

Träffpunkt Gråbo visar att det är full möjligt för det civila och offentliga samhället att verka och arbeta tillsammans. Och glädjen över att en sådan mötesplats öppnats är stor. Röda Korsets Kupan verksamhet med fik och försäljning av begagnade kläder är den naturliga träffpunkten för all verksamhet.

Träffpunkt Klinte

Secondhand tillsammans med en kopp gott kaffe med bröd och en stund av gemenskap och värme kan man få om man besöker Röda Korsets mötesplats i Klinthamn.

Mötesplats Fårösund

Kupans kafé i Fårösund är verkligen en social samlingsplats för alla. Från tidig förmiddag samlas, fikar och knyter man nya kontakter i kaféet. Två datorer finns tillgängliga för besökarna och vid månadsskiftet är det många som kommer in och lånar dem för att betala sina räkningar. Runtikring pågår en rad verksamheter som studiecirklar och föreningsmöten. Förutom själva kaféet finns också en secondhand butik.

Mötesplats Kupan Hemse

I Hemse ligger Mötesplatsen centralt på Storgatan och där sjuder det av liv. Närmare 200 frivilligarbetare turas om att ta emot, sortera, prismärka och hålla butiken igång.

Men Kupan i Hemse innehåller mycket mer än butik och insamlingsverksamhet. Bakom butiken döljer sig både snickeri, vävstuga, datarum och studiecirkelverksamhet. De samarbetar också med Folkhögskolan som ibland underhåller med både musik och mannekänguppvisning där kläder från Kupan butiken visas upp.

Mötesplats Kupan Slite

Att Mötesplatsen i Slite är en liten oas för många förstår man av antalet besökare. De kommer i en jämn ström under hela dagen. En del fikar och småpratar med varandra medans andra läser tidning eller tittar runt i secondhandförsäljning av kläder, skor, böcker och prylar.

Det är också hit man kommer med det man vill skänka bort. Bakom kaféet och butiken sorteras och prissätts det för fullt.

Här kan man också ha sammankomster och hålla möten.

Wisborg

På Regemntsgatan 22 i Visby, gamla P18 området, finns vår mottagning, sortering och central för distrubiering till alla våra Secondhandbutiker på Gotland...

Välkommen att komma hit med dina gåvor!

Se mer om vår verksamhet och våra öppettider på: Dina gåvor

Välkomna!