Du är här: Start/Gotland/Mötesplatser/Lite mer om våra Mötesplatser

Våra Mötesplatser

Skicka till:

Kontaktuppgifter och öppettider, se: Mötesplatser

Mötesplats Visby

I Visby är det liv och rörelse, folk kommer och går och det surrar på bra. Mycket beror kanske på att Röda Korsets är den bästa second hand butiken i Visby, och dagligen hängs det upp nya plagg att fynda. Även fiket där du kan läsa dagstidningar och småprata med andra är populärt. Dessutom pågår det aktiviteter bakom kulisserna. En stor del av Röda Korsets administration har sin arbetsplats här och frivilligarbetarna har mycket att göra för att hålla mötesplatsen, caféet och butiken igång.

Det är även här utbildningar hålls som till exempel Första hjälpen och Rädda liv-kurser. I lokalerna finns också andra organisationer och föreningar och möteslokaler att hyra.

Träffpunkt Gråbo

Efter år av planering blev Träffpunkt Gråbo en verklighet. Röda Korset är en av hyresgästerna som hyr in sig i lokalerna med second hand-butik och café. Verksamheten är betydligt bredare än så då flera organisationer och föreningar samverkar på Träffpunkt Gråbo. Några exempel: Visby stadsmission, Visby domkyrkoförsamling, Hälsofrämjande enheten Region Gotland, Frälsningsarmén, Funkibator, Rädda Barnen, IOGT/NTO/Junis, Civilförsvarsförbundet, föreningarna Demokrati för barns framtid, Carpe Diem, Fritidsbanken med flera.

Träffpunkt Gråbo visar att det är full möjligt för det civila och offentliga samhället att verka och arbeta tillsammans. Och glädjen över att en sådan mötesplats finnsär stor. På Träffpunkt Gråbo driver Röda Korset café och second hand-butik. Välkommen!

Träffpunkt Klinte

Secondhand tillsammans med en kopp gott kaffe med bröd och en stund av gemenskap och värme kan man få om man besöker Röda Korsets mötesplatsi Klinthamn.

Träffpunkt Fårösund

Röda Korsets café i Fårösund är verkligen en social samlingsplats för alla. Från tidig förmiddag samlas, fikar och knyter man nya kontakter i caféet. Två datorer finns tillgängliga för besökarna och vid månadsskiftet är det många som kommer in och lånar dem för att betala sina räkningar. Runtikring pågår en rad verksamheter som studiecirklar och föreningsmöten. Förutom själva caféet finns också en secondhand-butik.

Mötesplats Hemse

I Hemse ligger mötesplatsen centralt på Storgatan och där sjuder det av liv. Närmare 200 frivilligarbetare turas om att ta emot, sortera, prismärka och hålla butiken igång.

Men mötesplatsen i Hemse innehåller mycket mer än butik och insamlingsverksamhet. Bakom butiken döljer sig både snickeri, vävstuga, datorrum och studiecirkelverksamhet. Här samarbetar vi också med Folkhögskolan som ibland underhåller med både musik och mannekänguppvisning där kläder från second hand-butiken visas upp.

Mötesplats Slite

Att Mötesplatsen i Slite är en liten oas för många förstår man av antalet besökare. De kommer i en jämn ström under hela dagen. En del fikar och småpratar med varandra medans andra läser tidning eller tittar runt i secondhandförsäljning av kläder, skor, böcker och prylar.

Det är också hit du kommer med det duvill skänka bort. Bakom caféet och butiken sorteras och prissätts det för fullt.

Här kan man också ha sammankomster och hålla möten.

Wisborg

På Regementsgatan 22 i Visby, gamla P18 området, finns vårt logistikcenter med mottagning, sortering och central för distrubiering till alla våra secondhandbutiker på Gotland. 

Välkommen att komma hit med dina gåvor!

Se mer om vår verksamhet och våra öppettider på: Dina gåvor