Du är här: Start/Gotland/Stöd oss

Stöd oss

Skicka till:

Du kan stödja Röda Korset på flera sätt

Ett bra sätt att stödja Röda Korset är att vara medlem: bli medlem. Du kan även välja att vara aktiv och stödja verksamheter med din tid och ditt engagemang eller genom att skänka en gåva i form av saker och kläder eller i form av ekonomiska bidrag.

Genom Röda Korset når hjälpen fram till de med störst behov både snabbt och effektivt. Tack för din hjälp!

Stöd Röda Korset på Gotland

Du kan ge en gåva som går till verksamhet på Gotland genom att Swisha 1232825461 eller sätta in pengar på vårt bankgiro 821-6095. Märk gärna betalningen med "Gåva Lokala behov". Det går också att lägga pengar i våra bössor som finns på våra mötesplatser.

Ge av din tid

Personligt engagemang är själva livsnerven i Röda Korset. Som frivillig eller medlem i Röda Korset kan du göra en viktig insats. Inom Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i vårt arbete. Våra frivilliga delar Röda Korsets grundprinciper och vår tro på medmänsklighet. Tillsammans gör vi skillnad. 

Våra mötesplatser och second hand-butiker

Våra mötesplatser behöver alltid fler frivilliga. Som frivillig kan du hjälpa till med sortering, prismärkning, ta betalt i kassan, putsa skor, göra smörgåsar och kaffe, lokalvård, anordna aktiviter i mötesplatsen, tillverkning, administration m.m. 

Om du är intresserad av att arbeta som frivillig kan du maila info@rkgotland.se. Skriv gärna lite om dig själv, vad du vill hjälpa oss med och var på Gotland du finns.

Besöksverksamheten i Visby

Besöksverksamheten i Visby söker frivilliga som kan avvara några timmar i veckan för att besöka människor som behöver lite sällskap. Vill du ställa upp kommer du och den du ska besöka överens om tid och plats för ert möte.

Du får stöd och utbildning av Röda Korset både innan och under tiden som du arbetar inom besöksverksamheten. Dessutom kommer vi som redan jobbar i besöksverksamheten att bli dina nya arbetskamrater. Och vi garanterar att du kommer att känna dig behövd och tillfreds med att kunna göra en humanitär insats.

Inom Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i vårt arbete. Människor med olika bakgrunder, etnicitet, kön, åldrar och funktionshinder breddar vår kompetens och vår förmåga att utföra vårt uppdrag. Våra frivilligarbetare delar Röda Korsets människosyn, humanitära värderingar samt våra grundprinciper.

Är du intresserad? Kontakta Christina Malmqvist hon är Frivilligledare i Besöksverksamheten och nås på tel: 0498-218344 eller på mob: 070-522 81 35.

Ge en gåva

När nöden är som störst kan din hjälp vara närmast. Du skänker pengar genom att klicka på knappen här nedan och det finns flera olika områden för hjälpinsatser att välja på. Du kan betala med kort, din internetbank eller få ett inbetalningskort hemskickat.

Ge en gåva