Du är här: Start/Gotland/Stöd oss/Dina gåvor - saker och kläder

Dina saker och kläder bidrar till vår verksamhet

Genom din gåva till Röda Korset blir ditt överskott ett återbruk och en resurs för vår verksamhet.
Skicka till:

Vi tar tacksamt emot alla hela och rena gåvor på Regementsgatan 22 i Visby (Wisborgsområdet, gamla P18).

Öppettider vardagar kl. 9-15. Övrig tid går det bra att lämna dina gåvor under skärmtaket.

Packa gärna dina gåvor i pappkassar och banankartonger – detta för att underlätta arbetsmiljön för våra volontärer som sorterar gåvorna innan gåvorna levereras till våra secondhandbutiker på Gotland.

Det går också bra att lämna gåvor direkt till våra secondhand butiker i Fårösund, Slite, Hemse och på Gråbo i Visby. Se mer om hur du hittar våra secondhand butiker och våra öppettider för dessa under Mötesplatser.

Vi erbjuder oss också att hämta sådant som är säljbart hemma hos dig. Vi hämtar gåvor vid dörr i markplan. Kontakta oss i god tid via e-post: hamta@rkgotland.se eller telefon 0498-288309, så vi kan planera in hämtningen i våra ordinarie körscheman.

Företagssamarbete Gotlands Energi AB

Normalrutiner:

Har du mindre möbler, kläder, böcker, husgeråd, porslin och inte har möjlighet att själva transportera till oss är du välkommen att ta kontakt, så kanske vi kan hjälpa dig med transporten. Vi hoppas för din förståelse för att vi inte kan åka över hela ön för att hämta småsaker eller nån kasse med saker eller kläder och att vi inte alltid kan hämta omgående.Skicka en mail till oss och berätta vad du har så kontaktar vi dig och prata om hur vi kan hjälpa dig. Du är självfallet välkommen till oss på Regementsgatan 22 i Visby och lämna själv. Vi har öppet vardagar 9-15. Övrig tid går det bra att lämna under skärmtaket.

Vi tar emot hela och rena saker och kläder. Smutsigt, trasigt och kantstötta saker och kläder hänvisar vi till återvinningscentralerna. Om vi får in trasiga saker och kläder måste våra frivilliga krafter och ekonomiska resurser användas för att åka på återvinningen istället för till vårt humanitära arbete.

Besök våra secondhandbutiker i Fårösund, Slite, Visby, Gråbo, Hemse och Klintehamn.

Välkommen att kontakta oss: hamta@rkgotland.se

Almedalsveckan special:

Under Almedalsveckan kan Röda Korset hämta upp dina överblivna saker för att återbruka materialet. Vi använder detta för nyttja det i våra egna verksamheter eller till försäljning som genererar pengar till vårt humanitära arbete.