Du är här: Start/Gotland/Kurser och utbildningar

Våra kurser

Vad varje utbildning innehåller och hur man bokar kan du läsa mer om under Utbildningskatalog Gotland.

Röda Korset kämpar för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof. Vi räddar liv och ger hopp - varje dag över hela världen. Våra utbildningar i första hjälpen och hjärt- lungräddning är ett konkret sätt att omsätta denna ambition i handling.

Svenska Röda Korset utbildar årligen tiotusentals människor i första hjälpen. Vi är den största utbildningsorganisationen inom området. Vår övergripande ambition är att stärka livssituationen bland de människor i samhället där behoven är som tydligast och resurserna som svagast. Därför fokuserar vi som organisation våra resurser på att utbilda allmänheten. Under 2016 kan vi på uppdrag av MSB erbjuda kostnadsfria utbildningar till målgruppen nyanlända.

Om ni är en grupp på 10-14 personer (förening, föräldragrupp, grannar, kompisgäng eller liknande) kan ni boka en egen utbildare och kurs. För upplägg och kostnadsförslag kontakta forstahjalpen@redcross.se

Företag och arbetsplatser har möjlighet att boka utbildningar av instruktörer som certifierats av Röda Korset att utbilda i eget företag.

De är kvalitetssäkrade av Röda Korset och genomför Röda Korsets mycket efterfrågade och uppskattade utbildningar utifrån vår modell och kurslitteratur. För att boka eller få prisuppgifter tar du kontakt direkt med någon av instruktörerna. På Gotland är det JoLiv - Första hjälpenutbildning.

De nås på jolivgotland@gmail.com eller 070 341 83 06, 076 797 88 42

Våra kurser

Röda Korset kan anordna kurser för grupper, anställda på arbetsplatser men också öppna kurser för enskilda deltagare. Dessa öppna kurstillfällen återfinns i vår digitala kurskatalog.

Läs mer om Röda Korsets kursverksamhet Anmäl dig här