Du är här: Start/Gotland/Vårt arbete/Nyanlända

Våra verksamheter och stöd till nyanlända

Skicka till:

Röda Korset på Gotland jobbar aktivt på olika sätt för att välkomna och stötta de nyanlända som befinner sig på ön. Vi träffar och stöttar människor från flera olika länder, som på olika sätt och av olika skäl kommit till Gotland. Vi träffar dom när dom är på olika steg i sin resa mot drömmen att få stanna i Sverige. Vi har alltid behov av frivilliga i arbetet, som stöd och hjälp i olika situationer och för att våra nyanlända lättare ska förstå och komma in i det gotländska samhället. Vi har alla olika historia och bagage med oss i livet och ofta finns det språkliga och/eller kulturella skillnader som krånglar till det i onödan. Vi har även behov av dig som dela med dig av din tid för att leda olika aktiviteter löpande eller vid enskilda tillfällen.

Stor del av vårt arbete både hos de lokala kretsarna och inom tjänstemans organisationen sker i samverkar vi med andra aktörer både företag, organisationer, myndigheter och nätverk.

Våra verksamheter

Vi hjälper dagligen till med olika former av samhällsstöd och samtal. Vi hjälper även till i processerna kring återförening och efterforskning. Idag bedriver vi lite olika verksamheter/aktivitetsgrupper utspritt på ön t.ex.:

- Träna svenska

- Läxhjälp till körkort

- Handarbetescafé

- Friskvård

Välkommen att bli frivillig!

Du är hjärtligt välkommen att höra av dig om du vill vara volontär i verksamheten eller har någon idé du vill dela med dig! Du kan också titta under "Bli frivillig" om det finns något specifikt uppdrag som vi söker volontärer till just nu. Emellanåt har vi behov av enskilda volontärinsatser eller så söker vi efter specifika saker som vi ser ett behov av eller har efterfrågan på. Detta brukar vi sprida på vår Facebook grupp "frivilliga i arbetet kring asylsökande på Gotland" gå med där om du vill hjälpa till med enskilda insatser eller bidrag.

Ge ett bidrag till vårt arbete

Vill du stötta denna verksamhet ekonomisk så tas det tacksamt emot. Det som kommer in går till vårt lokala arbete mot denna målgrupp. Vi har ett bankgiro och ett swishnummer för bidrag. Bankgiro 821-6095 eller Swisha 1232825461 och märk "Asyl".

Kontakta oss

Är du intresserad av någon av våra verksamheter, eller vill veta mer om hur vi jobbar inom asyl och integration? Välkommen att höra av dig!

Ansvarig tjänsteman:

Emilia Lokrantz  emilia.lokrantz@rkgotland.se 0498-28 83 24