Du är här: Start/Hammarö/Vårt arbete

Vårt arbete

Skicka till:

Hammarö Kretsen ordnar flera olika aktiviteter, där du kan vara med och hjälpa till

Insamlingar och medlemsvärvning är de viktigaste delarna av kretsens arbete. Vi samlar till lokala, nationella och internationella behov. Varje år har vi vid påsk och jul försäljning och lotteri. Traditionell julgransdans med levande musik, tomte och godispåse till barnen.

Mötesplats Kupan

Under januari 2013 öppnades vår Second hand butik på Skoghall. Butiken är inte bara en secondhandförsäljning utan en Mötesplats - ett ställe att träffas, fika och umgås på.
Butiken är öppen fem dagar i veckan och bemannas av frivilligarbetare.
Vi tar tacksamt emot prylar, leksaker och kläder, men endast hela och rena. Trasiga, smutsiga och på annat sätt osäljbara saker medför en extra kostnad och arbete samt motverkar gåvans syfte - att skapa resurser för Röda Korsets verksamhet.

Sy- och vävstuga

Vår sy- och vävstuga befinner sig på Mellanvägen 1C, Skoghall. Där träffas Röda Korsare varje tisdag eftermiddag för att tillverka handarbeten av olika slag som sedan säljs eller blir vinster i olika lotterier.

Alla är välkomna att besöka systugan och vi hoppas att Du får lust att jobba med något som passar just Dig. Här hittar du oss som finns på systugan

Flyktingarbetet
Asylteam, bestående av Birgitta Hinks, Monica Sturegren och Inga-Lill Gunnarsson, planerar och genomför olika aktiviteter tillsammans med ett gäng frivilliga. Vi har verksamheter på asylboendet (SVAB) och HVB hemmen, t.ex. enkel svenska, pyssel för barnen, läxhjälp, shoppingresor, kulturaktiviteter, olika punktinsatser som cykelturer, besök till biblioteket mm.
 

Väntjänsten

Väntjänsten är en gemensamhetssatsning av Röda Korset, SPF, PRO. Svenska Kyrkan

Många Rödakorsare arbetar tillsammans med övriga för att göra livet lite lättare för äldre och ensamma. Vi har en gemensam lokal där telefonen är bemannad måndagar kl. 10.00 – 12.00.

Regelbundna träffar i samband med sitt-gymnastik på Björkhagsgården. I midsommartid ordnas en sill-lunch för ensamma pensionärer i kommunen.

Kondoleanser

Kondoleanser och hyllningar kan lämnas via Röda Korset

Kontakta:

Agneta Andersson, tel. 054 - 52 57 63

Styrelse

Här hittar du oss i styrelsen

Telefonjouren

Om Du behöver någon att prata med när livet känns svårt kan Du anonymt ringa till Röda Korsets telefonjour 0771 - 900 800. Samtalet kostar bara en markering.