Tillsammans gör vi skillnad - både i kristider och efteråt

I Helsingborgskretsen finns ca 250 volontärer som är engagerade i alltifrån att besöka äldre, läxhjälp, cykling utan ålder, språkcafé och första hjälpen till vår second hand-butik och café. Rödakorshuset med verksamhetslokaler och Röda Korsets Second Hand & Café finns på Örnsköldsviksgatan 15 i Helsingborg. Öppettider och mer information hittar du i menyn till höger.

Digitala livekurser i Första hjälpen

Svenska Röda Korset lanserar nu kursen Första hjälpen Online! Det som kännetecknar våra fysiska kurser – aktivitet, många övningar, delaktighet och kontakt – det tar vi med oss när vi nu tar klivet ut på nätet.

Istället för att du och andra deltagare åker till en kurslokal så träffas vi på nätet. Var och en av er kommer öva på golvet hemma tillsammans med en utbildare – live på nätet.

Mer information och anmälan finns på på Svenska Röda Korsets webbplats Digitala livekurser i Första hjälpen

Kolla även webbkursen "Våga rädda liv" - en kurs för alla som lär dig första hjälpen genom att du agerar och hjälper människor i olika situationer. Gå kursen här!

Hjälp med inköp i Coronatider

Röda Korset Helsingborg har fram till och med 1 september på uppdrag av Helsingborgs stad handlat coh levererat matkassar och medcin till invånare som befinner sig i någon riskgrupp. Från och med 1 september sköts detta helt och hållet av kommunen. Ring 042-10 50 00 om du behöver hjälp med inköp.

Second Hand har begränsade öppettider

Vi saknar er kära kunder och håller butiken öppen, men med begränsade öppettider. För aktuell aktuell information, se Facebook eller Instagram:

Facebook: Röda Korset Second Hand Helsingborg

Instagram: rodakorsetsecondhandhbg

Vänligen respektera de rekommendationer som finns, stanna hemma om du har sjukdomssymptom, tvätta händerna ofta, håll avstånd vid köer. Vi kommer att begränsa antalet besökare.

Hjärtligt välkomna!

Gåvomottagningen öppen vardagar kl 9-12

Språkcaféet är stängt tills vidare

Språkcaféet håller stängt tills vidare. Ny information lämnas i god tid innan vi kör igång igen. Har du frågor, var god ring Röda Korset tel. 042-18 84 90.

Bli en av oss!

I Röda Korset Helsingborg finns cirka 260 personer som helt ideellt ger av sin tid för att på olika sätt göra gott för medmänniskor i Helsingborg. Frivilligt engagemang utgör själva grunden för Röda Korsets arbete.

Du behövs också!  Ett par timmar av din tid kan göra stor skillnad för andra. Och för dig. Bli volontär! Läs mer om vad vi gör under fliken Våra Verksamheter i menyn till höger.

Förutom ovanstående insatser i Corona tider söker vi fler volontärer till vår Secondhand butik. Har du butiksvana är det en fördel men inget krav.

För mer information, ring oss på telefon 042-188490 vardagar mellan kl 9 och 12. Du kan också kolla i vår rekryteringsdatabas efter lediga volontärsjobb.

 

 

Kolla in vår Facebooksida eller vårt Instagramkonto för att få de senaste händelserna och för fina erbjudanden från vår Second Handbutik!

Nyheter

Visa fler nyheter