Du är här: Start/Helsingborg/Våra verksamheter/Cykling utan ålder

Cykling utan ålder

Cykling utan ålder på tur
Skicka till:

Cykling utan ålder är en verksamhet där frivilliga (vi kallar dem även piloter), erbjuder äldre cykelturer i specialbyggda trehjuliga el-cyklar, s.k. rickshaws. Verksamheten är ett samarbete mellan Röda Korset Helsingborgskretsen och föreningen Cykling utan ålder.

Syftet med verksamheten är huvudsakligen att motverka ensamhet bland äldre. Ofrivillig ensamhet drabbar allt fler äldre och medför ofta isolering, nedsatt hälsa och sämre livskvalitet. Genom verksamheten erbjuds passagerare och frivilliga en meningsfull aktivitet med möjlighet att skapa nya relationer, gemenskap, minnen och livskvalitet. Det kan t ex handla om att komma ut till stadens parker, uppleva vårens grönska, höra fåglarnas kvitter, åka förbi ungdomens kvarter, stanna till vid ett kafé eller bara få känna vind i håret.

Med ett lättanvänt bokningssystem bokas turerna in av den frivillige samt av kontaktpersonen för passagerarna. Turerna är kostnadsfria och tar en till två timmar. Verksamheten vänder sig till äldre på vårdboenden eller i eget hem, inom Helsingborg stad, som känner sig ensamma och saknar gemenskapen i samhället.

Vill du vara med? Kom med som frivillig i vår Cykling utan ålder-grupp!
Känner du till någon som skulle bli glad för en tur med vår cykel?
Skicka ett mail till: cykel.helsingborg@redcross.se

Kolla in den här filmen om Cykling utan ålder hos Röda Korset