Du är här: Start/Helsingborg/Våra verksamheter/Läxhjälpen

Läxhjälpen

Läxhjälpen håller möte
Skicka till:

Röda Korset har frivillig läxhjälpsverksamhet som ges på de skolor där ingen annan läxhjälp erbjuds.

I alla grupper med elever finns alltid minst två frivilliga. Våra framgångsfaktorer är:

  • Vi finns i skolans lokaler
  • Vi finns direkt efter sista lektionen
  • Lärarna stöttar de som behöver gå dit
  • Eleverna får möta samma frivilliga vid passen

I vår verksamhet handlar det främst om att vara en närvarande medmänniska som kan tänka sig att hjälpa barn med behov av vuxenstöd och studiero för att tillexempel öva på bland annat läsning.

Verksamheten finns på en skola i ett multietniskt område under lovfria tisdagseftermiddagar från september till maj månad. Vi har planeringsmöten på kvällstid 4 - 6 gånger under ett läsår. Läsåret brukar vi avsluta med en utflykt för elevera till en destination som uppskattas av alla inblandade.

Här finns två beskrivande historier om verksamheten:

"En flicka i åk 3 bad 5 läxhjälpare lyssna medan hon läste högt. Eftersom vi väntade på de andra eleverna gick det bra. En underbar stund och en mycket nöjd elev".

"En läxhjälpare som var ny blev jätteglad. Första gången hon var på skolan hjälpte hon en flicka på mellanstadiet. Andra gången kom flickan glädjestrålande och berättade att hon klarat provet och fått beröm av sin lärare.
-Kan du hjälpa mig idag med?
-Gärna!!, blev svaret". 

Det är alltid intressant att få kontakt med frivilliga/projektledare med tid till att utveckla verksamhetens idéer. En av våra ideér är ett sommarprojekt som handlar om läs- och språkutveckling. Är du intresserad kan du e-maila till adressen: laxhjalpen_hbg@hotmail.com