Du är här: Start/Helsingborg/Våra verksamheter/Röda Korsets ungdomsförbund

Röda Korsets ungdomsförbund

Skicka till:

Röda Korsets Ungdomsförbund Helsingborg grundades 2012 och har sedan dess
arbetat med att försöka lindra och hindra mänskligt lidande på hemmaplan.

Styrkan i styrelsearbetet har legat bakom uppstarten av våra tre befintliga verksamheter som under året grenats ut. Styrelsen består för närvarande av sju eldsjälar som kommer att få utökning efter FÅM.

Vi bedriver för närvarande tre aktiva verksamheter och dessa är:

  • Välkommen till Sverige - Här arrangerar vi fritidsaktiviteter för asylsökande barn och ungdomar på Råå Vallar Resort under vintern. Denna verksamhet har nyligen grenats ut till Krubban och Oasen som är ett boende för ensamkommande flyktingbarn där håller vi till året om.
     
  • Språkcaféet - Denna verksamhet är i samarbete med moderorganisationen (Svenska Röda Korset), syftet är att ge nyanlända barn och ungdomar en möjlighet att öva på sin svenska. Verksamheten hålls två gång i veckan på Mötesplats Kupan.
     
  • Läxhjälpen - Denna verksamhet går ut på att stödja barn och ungdomar med deras läxor. Läxhjälpen är självfallet gratis och öppen för alla för att vi anser att alla barn har rätt att klara skolan oavsett vilka förutsättningar de har. Läxhjälpen hölls tidigare på Kubikskolan men har sedan starten på Stadsbiblioteket även valt att hålla till på Mötesplats Kupan. Därmed utökas verksamhetstillfällena till 2 gånger i veckan. Iochmed detta ökar våra chanser att hjälpa fler barn och ungdomar att nå sin fulla potential.

Kom i kontakt med oss på vår mail: rkuf.helsingborg@redcross.se eller Facebook