Du är här: Start/Hudiksvalls kommun/Om oss/Om Dellenkretsen

Anna-Mi Öberg

Tel 0653-163 90, 076-208 23 76, e-post obergam@tele2.se

Röda Korset Dellenkretsens telefonnummer: 076-118 33 00

DELLENKRETSEN  består av socknarna Delsbo, Bjuråker och Norrbo, som ligger runt Dellensjöarna.

Vi är över 50 frivilliga i Dellenbygden som behöver ditt stöd.

Ditt medlemsskap bidrar till att vi klarar våra olika uppdrag varje vecka.

Vårt mål är att bredda kontakten med äldre, sjuka och ensamma, samt fortsätta satsningen på ungdomsverksamheten i Dellenbygden.

Om du vill bli frivillig är du hjärtligt välkommen att kontakta någon av våra frivilligledare.

Vår lokal ligger på: Köpmangatan 1, Ede, 820 60 Delsbo.

VERKSAMHETEN BESTÅR AV:

Anhörigstöd: där vi är en del av flera frivilliga organisationer i Dellenbygdens Anhörigcenter, som drivs av Hudiksvalls Kommun.

Asylstöd: vi deltar i Asylstödjande verksamheter.

Besöksverkdsmhet: innebär att vi gör hembesök hos äldre, ensamma och sjuka. Vi ger oss alltid tid att sitta ner och prata.

Promenadgrupp: som går ut med rullstolsburna under den varma årstiden.

Samtalsgrupper:  under årets kalla period ordnar vi en samtalsgrupp i glasgången på Månsbacken.

Sygrupper: som stickar och syr - försäljning i vår lokal, samt bidrar med vinster till våra lotterier.

Ungdomsverksamhet:  vi deltar i planering av 9-ornas skolavslutning och bidrar ekonomiskt till underhållningen.

Tisdagscafé: håller öppet kl 11-13 i vår lokal. Där serveras kaffe, té, smörgås och kaka till själkostnadspris.

ALLA, även icke medlemmar är hjärtligt välkomna!

Midsommarafton på Forngården: i Delsbo med lekar runt stången, musikunderhållning, servering och lotterier.

Höstmarknad:  i oktober i och utanför vår lokal, med försäljning, lotterier, servering och musikunderhållning.

Dessutom deltar vi i centralt anordnade Röda Kors kampanjer.