Du är här: Start/Jönköping/Om oss/Huskvarna

Huskvarna

Huskvarna
Skicka till:

Välkommen till Röda Korset i Huskvarna

Röda Korsets uppdrag är att ge stöd och hjälp till människor i utsatta situationer och förhindra mänskligt lidande. Röda Korset är en religiöst och politiskt obunden organisation som idag finns i 186 länder. Därför är vi redan på plats när katastrofer inträffar.

Behoven ser inte likadana ut i Huskvarna som i resten av världen.

Röda Korsets uppdrag är ändå detsamma. På den här hemsidan kan du läsa lite om vad Röda Korset gör lokalt här i Huskvarna.

Katastrofinsatser är bara en del av Röda Korsets arbete runt om i världen.

Huskvarna rödakorskrets har medlemmar från Huskvarna med omnejd efter en sammanslagning av rödakorskretsarna i Huskvarna, Lekeryd och Tenhult.

Kretsen har 223 medlemmar (2015). Vi har ca 55 frivilliga som arbetar med mötesplats Kupan.

Kretsen är ansvarig för vår kupa som drivs tillsammans med Skärstadskretsen.

Vid sammanslagning av kretsarna underströk vi vikten av att ha kvar lokal verksamhet vilket innebär att vi har arbetsgrupper som arbetar med sociala och trivselinriktade aktiviteter på respektive ort.

Vår Mötesplats Kupan medverkar till tusentals möten mellan människor varje år. Dörren är öppen både för dem som söker stöd och för dem som vill engagera sig eller handla något.

Här kan man titta in och få en kopp kaffe eller bara sitta ned och prata. Mötesplatsen bedriver även en second-hand butik med kläder, prylar och möbler.

Våra Trivselträffar är öppna för alla daglediga. Vi möts några tisdagar på våren och hösten och delar gemenskap och trivsel tillsammans kring fikaborden där vi stickar, syr eller bara umgås. För vidare information ring till oss på 036-138397. VÄLKOMNA!

Under året återkommer ett antal insamlingar som annonseras i Röda korsets centralstyrelsens verksamhetsplan. För att göra detta så effektivt som möjligt skall vi fastställa ett antal dagar under året där vi öronmärker dagsomsättningen till de centrala insamlingarna. I samband med dessa dagar skall vi göra mycket PR för insamlingarna och skapa extra aktiviteter via lotterier, bössinsamling eller liknande. Många företag i Huskvarna tar emot våra insamlingsbössor.

Vi söker efter fler medarbetare som kan ge av sin tid. Intresserad ta kontakt med oss.

Öppettider: måndag stängt, tisdag 11-18, onsdag 11-18, torsdag 11-18, fredag 11 - 14, lördag 11 - 14

Under sommaren har vi ändrade öppettider.

Inlämning av gåvor sker under våra öppettider. Annan tid efter överenskommelse på tel. 036-138397.

Vi tar gärna emot dina gåvor!

Besöksadress: Mötesplats Kupan, Drottninggatan 15A,

561 31 HUSKVARNA, tel. 036-138397

HJÄLP OSS HJÄLPA ANDRA !!!!!