Nu är det mycket som händer i spåren av spridningen av Coronaviruset. Coronaviruset gör att flera av Röda korsets frivilliga verksamheter tar en paus.

Det är många privatpersoner och företag som engagerar sig och löser utmaningar som uppstår för den enskilda på ett fantastiskt sätt. Karlstadkretsen avvaktar just nu med att starta en särskild verksamhet för det ändamålet.

Vår secondhand-butik på Drottninggatan 2a håller öppet som vanligt.

Vi följer utvecklingen noggrant och kommer att uppdatera information på vår webbplats och Facebook-sidan regelbundet. Vill du veta mer, har du frågor eller funderar på att engagera dig som frivillig är du välkommen att höra av dig till oss.

(Uppdaterat 2020-03-21)


Röda Korset är världens främsta katastroforganisation. Vi finns över hela världen och består av miljontals volontärer som bestämt sig för att hjälpa andra människor. Vi kämpar för att rädda liv och ge hopp över hela världen och i Sverige, varje dag. Vi delar ut mat, förebygger katastrofer och bidrar med medmänsklig värme och mycket annat. Vi tror på medmänsklighet i kampen för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof. Att förstå, hjälpa och visa omtanke för utsatta människor är det som förenar alla inom Röda Korset.


Två rödakorskretsar i Karlstads kommun

Röda Korset Karlstad på Facebook

Karlstadkretsens hemsida → rodakorsetkarlstad.se

Röda Korset Molkomkretsen på Facebook

 

 

Du hittar information om alla kretsarna under rubriken Om oss i menyn till höger eller om du klickar på respektive kretsnamn här i texten.

Vill du bli frivillig, medlem eller bara följa oss i sociala medier?

Bryr du dig om andra människor? Vill du engagera dig? Söker du en organisation som arbetar lokalt, regionalt, nationellt och globalt? Då har du kommit rätt! Genom att bli frivillig eller/och medlem i Röda Korsets Karlstadskrets är du delaktig i såväl caféverksamhet för äldre på serviceboenden, häktesbesök, efterforskning av anhöriga, insamling av pengar och försäljning av second hand. Indirekt blir du också delaktig i internationella insatser som Röda Korset genomför.

Anmäl dig som frivillig redan idag!