Du är här: Start/Karlstad/Vårt arbete i Karlstad/Mentorprogrammet Överenkopp

Mentorprogram Överenkopp

Skicka till:

För många invandrare och flyktingar är det inte alltid lätt att komma i kontakt med svenska familjer. I ett nytt land med ett nytt språk, ny kultur och nya människor kan en kontakt med en person som är svensk eller har bott länge i Sverige vara av stor betydelse. Det kan handla om att lära sig mer om svenska samhället, få öva sig i svenska språket, få stöd i kontakter med myndigheter, skola, föreningslivet, få tips och hjälp i praktiska frågor eller bara träffas och samtala om allt möjligt "över en kopp"

Röda Korsets karlstadskrets vill genom projektet Mentorsprogrammet Överenkopp i Karlstad bidra till att skapa den här typen av möten till ömsesidig nytta och glädje för bägge parter.

Den senaste tidens dramatiska flyktingströmmar över Europa har gett eko över hela världen. Många har velat visa sin solidaritet med flyktingarna, bl.a. genom att ställa upp som mentor i vårt projekt. Det har lett till att vi för närvarade har ett ganska stort överskott av mentorer.

Vi söker nu framför allt efter personer som är nya i Sverige och som vill ha kontakt med en svensk familj eller någon som bott här under en längre tid. Hör gärna av dig till oss!

Vi finns även på Facebook, sök efter sidan Överenkopp eller klicka här (öppnas på ny sida). Där kan du också anmäla dig digitalt.

Anmäl annars ditt intresse till:

Johan Mannheimer
Mobiltelefonnummer: 0736-26 46 10
E-postadress: [email protected]