Välkommen till Röda Korset i Kungsbacka!

Röda Korset känner du ju till! Du har sett den typiska symbolen på hundratals TV-bilder vid krig eller katastrofer runt om i världen. Men Röda Korset i Sverige vet du sannolikt mindre om – och troligen ännu mindre om Röda Korset i Kungsbacka?
Men vi finns, och DU har möjlighet att vara med.

Här i Kungsbackabygdens Rödakorskrets samlar vi in pengar som går till internationella insatser och arbete inom Sverige. Vi har bössinsamling och basarer, har även hjälpverksamhet på det lokala planet. Vi besöker ensamma och hjälper ensamkommande flyktingbarn. Vi har Rödakorsvärdar på Hallands Sjukhus Kungsbacka som hjälper besökare att hitta rätt. Vi har ett omfattande volontärarbete på Röda Korsets Secondhand-butik i Kungsbacka.

I Kungsbackabygdens Rödakorskrets har de tidigare åtta kretsar nu blivit grupper som samverkar men behåller sina egna traditionella verksamheter. Vad vi gör i vår Kungsbackabygdens Rödakorskrets och dess grupper kan du se under rubriken "Vad gör vi i kretsen?", men DU kanske själv har idéer om annat som kan göras?

I vilket fall är du varmt välkommen att maila eller ringa till oss. Kontaktuppgifter och mer information om grupperna hittar du under rubriken "Om oss" i högerspalten.

Välkommen!

Rea i hela butiken vecka 33!

Denna sista vecka innan semestern har vi rea i hela butiken på allt utom våra Röda Kors saker som sticklingar, hembakat, necessärer och kassar.

Vi har stängt lördagar den 15 augusti på grund av personalbrist.

Semesterstängt vecka 34-35-36, den 18 augusti till och med 5 september.

Vi tar inte emot böcker nu och fram till och med 7 september 2020.