Välkommen till Röda Korset i Kungsbacka!

Röda Korset känner du ju till! Du har sett den typiska symbolen på hundratals TV-bilder vid krig eller katastrofer runt om i världen. Men Röda Korset i Sverige vet du sannolikt mindre om – och troligen ännu mindre om Röda Korset i Kungsbacka?
Men vi finns, och DU har möjlighet att vara med.

Här i Kungsbackabygdens Rödakorskrets samlar vi in pengar som går till internationella insatser och arbete inom Sverige. Vi har bössinsamling och basarer, har även hjälpverksamhet på det lokala planet. Vi besöker ensamma och hjälper ensamkommande flyktingbarn. Vi har Rödakorsvärdar på Hallands Sjukhus Kungsbacka som hjälper besökare att hitta rätt. Vi har ett omfattande volontärarbete på Röda Korsets Secondhand-butik i Kungsbacka.

I Kungsbackabygdens Rödakorskrets har de tidigare åtta kretsar nu blivit grupper som samverkar men behåller sina egna traditionella verksamheter. Vad vi gör i vår Kungsbackabygdens Rödakorskrets och dess grupper kan du se under rubriken "Vad gör vi i kretsen?", men DU kanske själv har idéer om annat som kan göras?

I vilket fall är du varmt välkommen att maila eller ringa till oss. Kontaktuppgifter och mer information om grupperna hittar du under rubriken "Om oss" i högerspalten.

Välkommen!

Nya öppettider

VId dessa coronatider måste de flesta av våra volontärer stanna hemma, och då har vi svårt att bemanna butikem. Vi är ledsna, men vi måste stänga butiken och inlämning på fredagar framöver, tills dess att livet återgår till det normala och våra fina volontärer kommer tillbaka till oss.

Vi har några underbara volontärer som inte har fyllt 70 som stödjer oss på ett alldeles fantastiskt sätt, men vi behöver fler. Kom gärna in och hjälpa till, ni som är permitterade eller har lite tid över! Ni kommer att välkomnas med (bildligt) öppna arnar! Man kan komma i alla dagar måndag till lördag, finns alltid något att göra.

Du som vill handla är välkommen till oss på tisdagar, torsdagar och lördagar tills vidare.