Välkommen till Röda Korset i Kungsbacka!

Röda Korset känner du ju till! Du har sett den typiska symbolen på hundratals TV-bilder vid krig eller katastrofer runt om i världen. Men Röda Korset i Sverige vet du sannolikt mindre om – och troligen ännu mindre om Röda Korset i Kungsbacka?
Men vi finns, och DU har möjlighet att vara med.

Här i Kungsbackabygdens Rödakorskrets samlar vi in pengar som går till internationella insatser och arbete inom Sverige. Vi har bössinsamling och basarer, har även hjälpverksamhet på det lokala planet. Vi besöker ensamma och hjälper ensamkommande flyktingbarn. Vi har Rödakorsvärdar på Hallands Sjukhus Kungsbacka som hjälper besökare att hitta rätt. Vi har ett omfattande volontärarbete på Röda Korsets Secondhand-butik i Kungsbacka.

I Kungsbackabygdens Rödakorskrets har de tidigare åtta kretsar nu blivit grupper som samverkar men behåller sina egna traditionella verksamheter. Vad vi gör i vår Kungsbackabygdens Rödakorskrets och dess grupper kan du se under rubriken "Vad gör vi i kretsen?", men DU kanske själv har idéer om annat som kan göras?

I vilket fall är du varmt välkommen att maila eller ringa till oss. Kontaktuppgifter och mer information om grupperna hittar du under rubriken "Om oss" i högerspalten.

Välkommen!

Viktigt information!

Påskmarknad den 28 mars! Tills dess är butiken stängd.

Vi kommer att öppna butiken lördag 28 mars och ha Påskmarknad kl 11-15.00.

Vi kommer att flytta ut en del av marknaden till parkeringen på framsidan. Kunderna får parkera på andra parkeringar i närheten eller längst gatan. Vi flyttar ut 10 bord, tar ut klädstänger från dam, barn och herravdelningen och stänger caféet. Det blir luftigt och fint med utrymme i butiken.

Efter Påskmarknaden kommer vi att ha öppet som vanligt och fortsätta dra ut mer klädstänger på utsidan så att kunderna inte är så nära varandra. Öppettider i butik som vanligt läs här.