Startsidesbild, genrebilder Röda Korsets verksamhet

Välkommen till Röda Korset i Landskrona

Nu tar vi ett litet uppehåll över julen, vi öppnar butiken igen den 9/1 

 

 

Röda Korset i Landskrona är en av Sveriges äldsta.

Vi firade 100-årsjubileum 2002 och är en del av världens största mänskliga skyddsnät. Röda Korset, Röda Halvmånen och Röda Kristallen finns i nästan alla världens länder och engagerar ungefär 100 miljoner frivilliga.
Rödakorskretsen i Landskronabygden

Vad vet du om Röda Korset?

Du känner säkert igen en av våra skyddssymboler, det röda korset på en vit bakgrund, och vet förmodligen också att den röda halvmånen respektive röda kristallen på vit bakgrund är alternativa symboler. Säkert har du också sett våra insamlingsbössor runt om i staden. Många vet att Röda Korset är en internationell hjälporganisation som bistår utsatta människor under humanitära katastrofer.

Röda Korset arbetar lokalt i Sverige.

I alla landets kommuner fyller Röda Korset en viktig social funktion, både för oss som är aktiva inom föreningen och för de medmänniskor som vi riktar våra insatser till.
Röda Korset utgör ett komplement till samhällets övriga skyddsnät. Under årens lopp har Röda Korset uppmärksammat behov i samhället och utvecklat insatser för att avhjälpa dem. Det har hänt mer än en gång att samhället sedan övertagit dessa verksamheter.
Arbetet baseras på frivilliga insatser och människors vilja att ge av sin tid och sitt engagemang till vår verksamhet.
Alla frivilliga har genomgått utbildning.

Hjälp oss hjälpa! Oavsett vem Du är - varmt välkommen till Röda Korset !

rädda barnen!

stoppahungern

Röda Korset samlar in pengar till Världens Barn den 6/10 på eftermiddagen och den 7/10 mitt på dagen. Ni finner oss "på stan" med Röda Korskläder och bössor.

Vill Du hjälpa till?

Hör av Dig till Röda Korset.

Nyheter

Visa fler nyheter
[Missing text /redcross/units/localnav/heading for sv]