Du är här: Start/Malmö/Nyheter

Prenumerera på nyheter via RSS
  • Jasmine Traore brinner för att hjälpa andra

måndagen den 01 april 2019

Under våren är 23-åriga Jasmine Traore praktikant på Röda Korsets Malmökrets. Jasmine kommer från Stockholm men flyttade till Malmö för några år sedan för att studera på kandidatprogrammet i Peace and Conflict studies (freds- och konfliktstudier) vid Malmö universitet. När det var dags för praktik sökte Jasmine sig till Röda Korsets Malmökrets eftersom hon då kunde hjälpa människor och samtidigt lära sig mer om organisationen.

• Säg hej till Anto Tomic - ny verksamhetsansvarig för Malmökretsen!

tisdagen den 26 mars 2019

Anto Tomic är sedan årsskiftet ny verksamhetsansvarig för Malmökretsen. Här får du veta lite mer om honom. Som att han ligger bakom den lyckade musikskolesatsningen El Sistema i Malmö. Och att han själv har erfarenhet av att en hjälpande hand från Röda Korset kan göra stor skillnad.

• Vinterns värmestuga

tisdagen den 12 mars 2019

Frivilligorganisationer i Malmö som tillsammans driver en nattöppen värmestuga under vintern, slår nu larm om att insatserna för hemlösa i staden inte räcker. Hemlösheten ökar och långt ifrån alla får den hjälp de behöver.

• Fler delar av samhället måste gå in och hjälpa

tisdagen den 12 mars 2019

En värmestuga räcker inte – organisationer uppmanar Malmö stad att ta större ansvar för hemlösa

• Efter flera år som ordförande - nu tar Kerstin Larsson ett steg tillbaka

måndagen den 11 mars 2019

Nya lokaler, café och second hand-butik, nya verksamheter i stadsdelar som Seved och Lindängen, insatser för hemlösa. Mycket har hänt sedan Kerstin Larsson började som frivillig 2012, och hon har varit inblandad i det mesta och ofta för det. Nu tar hon ett steg tillbaka och lämnar ordförandeposten och styrelsen.

< Föregående1234567...