Du är här: Start/Malmö/Nyheter

Nyheter från Malmökretsen av Svenska Röda Korset

Prenumerera på nyheter via RSS
 • Kraftsamling och samarbete för att minska hemlöshet bland unga i Skåne

  lördagen den 08 september 2018

  Med stöd från regeringen går Skåne Stadsmission, Röda Korset och Rädda Barnen ihop i ett samverkansprojekt för att minska hemlösheten bland unga vuxna i Skåne. – Det finns i dag en stor grupp unga människor som befinner sig i utsatthet och inte har någonstans att sova. Läget är speciellt akut i Malmö men även i andra delar av Skåne, säger Tobias Lohse på Skåne Stadsmission, samordnare.

 • Fortsatta insatser för hemlösa

  tisdagen den 14 augusti 2018

  Röda korset fortsätter att bemöta problemen som berör hemlösa och de hemlösa blir bara fler. Hjälpen för hemlösa är beroende av att frivilliga ställer upp och det på grund utav att det i samhället uppstår olika och skilda ansvarsområden. Emellan dessa ansvarsområden ser Röda korset ett behov hos de hemlösa, ett behov som inte kan lämnas över på grund av vart ansvaret börjar och slutar.

 • Vi söker frivilliga fadderhem till ungdomar

  fredagen den 10 augusti 2018

  Som fadderhem gör du en konkret skillnad för en annan medmänniska. Många av de unga är ensamkommande som förlorar sitt boende i hemkommunen när de fyller 18 år. Att vara fadderhem innebär att du upplåter plats i ditt hem under en kortare period så att ungdomen slipper ryckas upp från skolan som ofta är det enda sociala sammanhang han eller hon har.

  Välkommen till informationsmöte tisdagen den 28/8 kl 18.00 på N. Parkgatan 17!

 • Träffpunkten – en mötesplats för alla

  torsdagen den 26 juli 2018

  Oavsett om du är ny i Sverige eller söker efter en medmänsklig och ömse- sidig gemenskap, så är Träffpunkten en bra plats att mötas på. Träffpunkten är en plats dit man kan komma för att träffa människor, samtala och få hjälp av olika slag, exempelvis med läxhjälp. Träffpunkten är öppen för alla varje måndag och onsdag kl 18-20 och har sin mötesplats på Norra Parkgatan 17. Här träffar du människor med olika bakgrund, språk och ålder, du får lära dig mer om svenska språket, samhället och att dela varandras erfarenheter.

 • Vi hälsar Randi Svedberg välkommen som ny verksamhetsutvecklare

  lördagen den 07 juli 2018

  Randi Svedberg har nyligen börjat sin tjänst som verksamhetsutvecklare för Malmökretsen. Tjänsten inleddes vid årsskiftet och i hennes roll ingår det att samordna och utveckla hälften av kretsens 36 olika verksamheter i samråd med styrelsen.

< Föregående1234567...