Du är här: Start/Malmö/Nyheter

Nyheter från Malmökretsen av Svenska Röda Korset

Prenumerera på nyheter via RSS
  • Kunskap om vita bussarna samlas på webbplats

fredagen den 25 januari 2019

Mitt under det brinnande slutskedet av andra världskriget räddade de vita bussarna över 15 500 personer från nazisternas fångläger. Insatsen leddes av Svenska Röda Korset. Nu har Malmökretsens Vitabussengrupp tagit fram innehåll till en webbplats om aktionen och om människorna som deltog i den.

• Fadel Mourad arbetar för unga vuxna på Lindänge

lördagen den 19 januari 2019

Fadel Mourad är 21 år gammal och arbetar med verksamheten Unga Vuxna på Lindängen. Fadels resa på Röda Korset startade med en matlagningskurs för killar och nu arbetar han med olika aktiviteter för unga vuxna på Lindängen.

• MedMänniskaNu - ny verksamhet till Malmökretsen

torsdagen den 03 januari 2019

MedMänniskaNu är ett projekt som startades för lite mer än två år sedan i Vellinge kommun där det har haft stora framgångar. I höstas påbörjade vi på Malmökretsen samma projekt i Malmö. Nu behövs frivilliga som vill vara del av detta oerhört viktiga och lärorika projekt!

• Många besökare på årets julsoppkök på Brändan

söndagen den 30 december 2018

Kön ringlar sig lång när årets julsoppkök på Brändan slår upp sina dörrar. Elin Wedin och Christiaan Dirksen var på plats under söndagen 9:e december för att ta del av gemenskapen.

• Frivilliga behövs till Värmestugan

fredagen den 21 december 2018

Det mesta är klart för Värmestugan, en nattöppen plats under vintern för dem som inte har ett hem. Men fortfarande saknas frivilliga.

< Föregående1234567...