Du är här: Start/Malmö/Nyheter

Nyheter från Malmökretsen av Svenska Röda Korset

Prenumerera på nyheter via RSS
 • Julstämning på Mitt Möllans julmarknad

  lördagen den 08 december 2018

  Under decembers första helg var Malmökretsen på plats på Mitt Möllans julmarknad. Där såldes bland annat stickade tröjor och vantar, sydda barnmössor och tygpåsar som tillverkats av Textilverkstan och Återbruksgruppen. Vår skribent Mikael Ringman var där och tog pulsen.

 • Delmos - Delegationen mot Segregation

  lördagen den 01 december 2018

  Just nu genomför Maria Rahm och Adriano Mérola Marotta kartläggningar i Holma, Kroksbäck, Hermodsdal, Nydala och Lindängen. Syftet är att undersöka om det finns behov av Röda Korset-verksamheter i områdena.

 • Rossella Tatti är höstens praktikant på kontoret

  torsdagen den 29 november 2018

  Rossella Tatti är 22 år från Italien med en passion för kultur och integration och hon praktiserar på Malmökretsens kontor under hösten. Rossella visste tidigt att hon ville göra den hos oss. Praktiken har inte bara gett henne oförglömliga erfarenheter och insikter kring hur Malmökretsen jobbar utan den har även fått henne att inse vad hon vill jobba med efter studierna.

 • Kraftsamling och samarbete för att minska hemlöshet bland unga i Skåne

  lördagen den 08 september 2018

  Med stöd från regeringen går Skåne Stadsmission, Röda Korset och Rädda Barnen ihop i ett samverkansprojekt för att minska hemlösheten bland unga vuxna i Skåne. – Det finns i dag en stor grupp unga människor som befinner sig i utsatthet och inte har någonstans att sova. Läget är speciellt akut i Malmö men även i andra delar av Skåne, säger Tobias Lohse på Skåne Stadsmission, samordnare.

 • Fortsatta insatser för hemlösa

  tisdagen den 14 augusti 2018

  Röda korset fortsätter att bemöta problemen som berör hemlösa och de hemlösa blir bara fler. Hjälpen för hemlösa är beroende av att frivilliga ställer upp och det på grund utav att det i samhället uppstår olika och skilda ansvarsområden. Emellan dessa ansvarsområden ser Röda korset ett behov hos de hemlösa, ett behov som inte kan lämnas över på grund av vart ansvaret börjar och slutar.

< Föregående1234567...