Du är här: Start/Malmö/Nyheter

Nyheter från Malmökretsen av Svenska Röda Korset

Prenumerera på nyheter via RSS
 • Krisberedskapsveckan - var förberedd

  onsdagen den 30 maj 2018

  Röda korset uppmanar krisberedskap och det för att människor ska kunna vara mer förberedda både inför mindre eller större situationer som kan uppstå. Det kan röra sig om allt ifrån inställd lokaltrafik till terrordåd. Men framförallt handlar det om människor och förberedelse inför en kanske oväntad eller problematisk situation.

 • Sol och återbruk när Malmökretsen gästade Mitt Möllans Vårmarknad

  måndagen den 07 maj 2018

  I helgen, 5-6 maj, gästade Malmökretsen Mitt Möllans Vårmarknad. En marknad med många olika utställare som säljer allt från glass till feministisk konst. Lisa Gillfrost, som är frivilligledare för Insamling och Event, var på plats i Röda Korsets soliga monter.

 • MASKA - hur en separerad familj blir återförenad genom efterforskning

  fredagen den 04 maj 2018

  Frivilligledare Matilda Svensson och My Andersson ska efter flera års arbete i verksamheten MASKA sluta. Från början var de intresserade av lite olika utmaningar, som det mer långsiktiga och betydelsefulla i volontärarbetet. Nu introducerar de nya frivilliga för att ersätta deras ledarroller. Under tiden detta sker, ligger fokus fortfarande på MASKAs ärenden - att återförena anhöriga som separerats av konflikter eller naturkatastrofer.

 • Vitabussen aktionen 1945 och idag 2018

  torsdagen den 03 maj 2018

  Varför ska man då skänka pengar och bidrag till Vitabussgruppen? Nationellt sett är Malmö den enda krets som har information samlad från aktionen 1945. Verksamheten vill digitalisera materialet och göra det tillgängligt för allmänheten i en databas, men det kostar pengar!

  "Vi måste komma ihåg alla frivilliga som körde bussarna genom Tyskland med fara för sitt eget liv och räddade livet på 15 500 människor" säger Solweig Schmidt och fortsätter "Vi har en skyldighet även idag att skydda människor i fara".

 • Vi välkomnar Birgitta Englander som ny butikschef

  söndagen den 29 april 2018

  Vi välkomnar Birgitta Englander som ny butikschef för Röda Korsets second hand-butik och café i Malmö. Birgitta är socionom i botten och har en bakgrund som egenföretagare. Hon gillar second hand för att det är hållbart och kommer till människor som behöver det.
  - Att jobba för en bra sak känns meningsfullt, säger hon.

< Föregående1234567...