Du är här: Start/Malmö/Second Hand-butik & Café

Second Hand-butik & Café

Näring för både kropp och själ. Foto: Li Odén
Skicka till:

Välkommen till Röda Korsets Second Hand-butik och Café i Malmö!

Hos oss hittar du inte allt, men väldigt mycket! Du kan köpa kläder, skor och accessoarer för både dam, herr och barn. Vi har även ett stort utbud av husgeråd, elektronik, böcker, leksaker och möbler. Butiken sköts med hjälp av en stor blandning människor med olika ursprung. Några är frivilliga, andra är praktikanter eller arbetstränande, och vissa tränar svenska samtidigt som de hjälper till.

I den mysiga butiken driver vi även café där vi satsar på ekologiska och schysst producerade råvaror i så stor utsträckning som möjligt. Du kan köpa våfflor, hembakade kakor, samt både vegetariska och veganska alternativ. För den som föredrar lunch serveras matpajer, mackor och toast som går att avnjuta på vår uteservering när vädret tillåter. Cafét drivs i samarbete med Malmö stads daglig verksamhet för personer med funktionsnedsättning för att ge deltagarna en meningsfull sysselsättning.

 

Öppettider: Butiken måndag-fredag 10:00–18:00 och lördagar 11:00–15:00

Caféet måndag-fredag 10.00-17.00 och lördagar 11:00–14:00

Adress: Norra Parkgatan 17, vid Folkets Park

Telefonnummer: 040 - 617 41 42

E-post: secondhand.malmo@redcross.se

Vill du skänka saker?

Vi tar emot hela och rena kläder, husgeråd, fungerande elektronik, böcker, leksaker och mindre möbler. Under våra öppettider är du välkommen att lämna in saker direkt i vår butik.

Nytillverkning och återbruk

I textilverkstan och återbruksgruppen träffas frivilliga och umgås samtidigt som de syr, stickar och återbrukar produkter. En del av det som tillverkas i textilverkstan och återbruksgruppen säljs i vår butik.

Språkträning och volontärarbete

I butik och café har vi ca 50 frivilliga, praktikanter och arbetstränare. En del tränar svenska samtidigt som de hjälper till. Deras hemspråk är t ex engelska, arabiska eller persiska.