Du är här: Start/Malmö/Våra verksamheter

Våra verksamheter

Skicka till:

På Röda Korset i Malmö arbetar vi inom flera olika områden men våra största verksamheter är  migration och integration samt hälsa och social delaktighet.

 

Prioriterade verksamheter

Malmö är på flera sätt en delad stad. Befolkningen är etniskt blandad och flera grupper i samhället är fattiga, ensamma eller upplever att det inte är en del av en social gemenskap. Därför är är migration och integration samt hälsa och social delaktighet prioriterade områden för Malmökretsen.

I högermarginalen kan du läsa om de verksamheter som vi har just nu. Vi finns i hela Malmö kommun och vi startar våra verksamheter där det finns behov. Vart tredje år görs en Lokal kapacitets- och utsatthetsstudie, även kallad LUKS. Den senaste som ska styra verksamheterna 2018-2020 finner du här: LUKS 2018-2020.

I Verksamhetsberättelsen 2017 (pdf) kan du läsa vad vi har gjort under året som gått. I Verksamhetsplan Malmökretsen 2018 (pdf) kan du läsa om våra planer för detta år.

Frivilliga

Våra verksamheter drivs helt av frivilliga som bidrar med sin tid och sitt engagemang. Alla behövs och det är viktigt för oss att våra frivilliga representerar olika åldrar, kön och etniska bakgrunder.

Vill du också bli frivillig?

Alla kan vara med och bidra med sina kunskaper och erfarenheter. Det är viktigt för oss att våra frivilliga har olika ålder, kön och etnisk bakgrund.

Se vilka kompetenser vi behöver just nu under Bli frivillig.