Du är här: Start/Malmö/Våra verksamheter/Hälsa och social delaktighet/Värdar på Sjukhuset

Värdar på Sjukhuset

Foto: Joi Grinde På Skånes Universitetssjukhus, SUS, i Malmö finns värdar från Röda Korset på plats för att ge medmänskligt stöd till oroliga patienter och anhöriga.
Skicka till:

Vi stöttar och lugnar

Vår uppgift är att vara tillhands, hålla handen, lyssna, ordna kuddar och filtar, köra rullstol, ordna med rullator, gå med till röntgen och hjälpa till att kontakta anhöriga, bland annat. Om patienten får lov att äta och dricka kan vi också hjälpa till med att servera mat och något att dricka. Värdar från Röda Korset utför ingen vård eller annat sjukvårdsarbete och ersätter aldrig den anställda personalen.

Var finns vi?

Röda Korsets värdar finns på akutmottagningen och på flera vårdavdelningar, bland annat på kvinnokliniken, röntgen, ortopeden, medicinsk vårdavdelning 1 och Rönnens vårdboende.

Röda Korsets värdar

Våra värdar är personer med stor livserfarenhet. De får utbildning i hur man bemöter människor i krissituationer. Våra värdar får också skriva på en så kallad tystnadsförbindelse, det vill säga värdarna får inte tala om för någon annan vilka personer de träffar på sjukhuset eller vad dessa personer berättar.

Under 2017 har 5 frivilligledare och 48 frivilliga arbetat 4784 timmar med verksamheten.