Startsidesbild, genrebilder Röda Korset

Välkommen till Röda Korset i Motala kommun

Motala kommun har fyra olika lokalkretsar som arbetar med olika projekt. Nedan kan du läsa om vad de olika kretsarna gör. Vill du ha mer infromation eller veta hur du kan engagera dig är du välkommen att kontakta respektive lokalkrets med dina frågor.

Motala 

I Motalakretsen har vi tre olika huvudprojekt. Vi driver en Kupan Second Hand-butik där vi samlar in kläder och saker, sorterar och säljer till bra priser. Butiken drivs av anställda och  frivilliga och allt vårt överskott går till Röda Korsets hjälpverksamhet.

Vi har en Hantverksgrupp som två gånger i veckan samlar ett 20-tal personer som träffas och tillverkar alster till vår butik. Hantverksgruppen är en fantastisk möjlighet för de som tycker om att sticka, sy och designa att träffas, umgås och vara kreativ.  Mötesplatsen ligger en våning ovanför vår butik på kungsgatan 4 och gruppen träffas måndagar kl. 9:00-12:00 och onsdagar kl.13:00-16:00. Alla är välkomna! Kom in i butiken så hjälper personalen er att hitta dit.

Motala lokalkrets är även med i samarbetsprojektet Språkvän. Projektet som drivs tillsammans med mottagningsenheten Bryggan, Hallen och Motala bibliotek syftar till att hjälpa nyanlända och lokalbor i Motala att mötas genom att matcha profiler och erbjuda mötesplatser. Mer information kan hittas på Motala kommuns hemsida http://motala.se/sprakvan

Borensberg

Borensbergkretsen har två stående aktiviteter där de är med och samlar in pengar till röda korsets verksamhet. Deras deltagande i Världens barn-insamlingen i oktober och lottförsäljning på Husbyfjöls marken i september är ovärderlig. Utöver det har de under 2016 arrangerat en mannekänguppvisning i Borensgberg som var mycket trevlig och lyckad. Håll utkik efter deras nästa arrangemang, eller kontakta dem för att få veta hur du kan engagera dig.

Tjällmo-Godegård

Tjällmo-Godegårdkretsen har en sy-och stickgrupp som träffas varje onsdag kl.9:00-12:00 i Församlingshemmet. En trevlig stund där de umgås och tillverkar alster som säljs både på marknader och i Kupan i Motala. De hållerjust nu på och planerar för sin medverkan på julmarknaden i Tjällmo lördagen före första advent, där de hoppas på stor försäljnig till förmån för Röda Korset.

Ekebyborna-Ask

För mer information om verksamheten hos Ekebyborna-Ask vänligen kontakta dem.

Kontaktuppgifter lokalkretsar

Borensberg:  Eva Isaksson / 014142148 mobil / 0703872811 / [email protected]

Ekebyborna-Ask: Anders Adolfsson / 070-5744777 / [email protected]

Motala: Karina Joelson /  / 070-9169813 / [email protected]

Tjällmo-Godegård: Inger Andersson / 0141-60295 / 0703-585874 / [email protected]

[Missing text /redcross/units/localnav/heading for sv]