Vill du skänka skyddsmaterial eller annat till kommunen?

 

Det finns möjlighet att skänka skyddsmaterial och annat till vård- och omsorgsverksamheter inom Örebro kommun. Gåvor tas emot och distribueras, förutsatt att det kan ske säkert för både dem som kommunen stöttar och för medarbetare och att det följer lagar och regler. Det är också viktigt att det finns förutsättningar för att kunna hantera gåvan inom kommunens verksamheter. Tänk gärna på att det inte är saker som är viktigt. Medmänsklig värme och omtanke uppskattas alltid och särskilt i tider av fysisk distansering. Volontärer som kan hjälpa till är mycket uppskattade! Vi tar emot följande skyddsmaterial:

  • Skyddsförkläden
  • Munskydd
  • Ansiktsvisir
  • Skyddsglasögon
  • Andningsmasker
  • Engångshandskar
  • Tvål
  • Handsprit
  • Ytdesinfektionsmedel

 

Skyddsmaterialet kommer fördelas enligt den prioriteringsordning som gäller för skyddsutrustning i Örebro kommun.

 

Plats och öppettider för gåvomottagningen

Du lämnar dina gåvor på Röda Korsets Mötesplats inne på gården. Adressen är Kungsgatan 19–21. Gåvomottagningen har öppet på onsdagar kl. 15–18 under perioden 6 maj–17 juni.

Anmäl gärna i förväg att du kommer med gåvor genom att skicka e-post till beredskap.orebro@redcross.se. Om du har frågor kan du kontakta oss via samma e-postadress.

 

Röda Korset hjälper dig till rätta vid USÖ

Många patienter har svårigheter att hitta inom sjukhusområdet vid USÖ. Därför hjälper nu vi på Röda Korset till som vägvisare utanför akutmottagningen.

Med anledning av att många patienter har svårt att hitta på sjukhusområdet så finns nu Röda Korset utanför akutmottagningen måndag till lördag mellan klockan 9-12 samt 13-15.15. Vi fungerar som vägvisare för att reducera risken att människor med eventuell covid-19-smitta går in på sjukhuset till informationsdiskarna.

Målet är patienten ska kunna möta oss på Röda Korset redan utanför huvudentrén och där få svar på hur de ska gå till rätt mottagning/avdelning. Det här för att minimera risken att någon med eventuell covid-19-smitta går in till sjukhuset i onödan.

Röda Korset kämpar världen över för att hindra spridningen av coronaviruset och hjälpa människor som drabbas. Nu behövs Röda Korsets hjälp i Örebro vid USÖ.

 

Behöver du prata med någon?

Känner du stress och oro kring det pågående coronautbrottet? Ring vår stödtelefon 0771-900 800, öppen måndag-fredag kl 12-16.

 

Vill du göra en insats som volontär i coronakrisen?

det kan vara att hjälpa någon att handla, hjälpa till i second hand-butiken nu när många av våra volontärer i riskgrupp inte kan jobba eller annat behov som kan uppkomma, välkommen att kontakta oss för mer information:

johanna.johnte@redcross.se

 

Behöver du hjälp med att handla eller gå till apoteket?

Med anledning av Folkhälsomyndighetens uppmaning att personer 70 år och äldre bör begränsa sina sociala kontakter erbjuder Örebro Kommun i samarbete med volontärer från Röda Korset och Stadsmissionen extra stöd till dig som är senior.

Stödet är kostnadsfritt och du vänder dig direkt till Örebro kommuns servicecenter på telefon 019-21 10 00 (mån-fre kl 8-16.30) eller servicecenter@orebro.se.

 

Du kan göra skillnad!

Är du företag eller privatperson och vill ge ett bidrag till Röda Korsets arbete, se stod.redcross.se

[Missing text /redcross/units/localnav/heading for sv]