Du är här: Start/Örebro/Bli volontär!

Bli volontär i Örebro kommun!

Skicka till:

Vi har ett nytt rekryteringsverktyg. Under en övergångsperiod samlar vi alla lediga volontäruppdrag på en sida.

Här hittar du lediga volontäruppdrag inom Svenska Röda Korset.

Tips! På sidan kan du filtrera på Örebro kommun för att hitta ett uppdrag nära dig - du behövs!

 

Hej och välkommen att möta vår volontär Flore!

Hon har arbetat för Röda Korset i Sydafrika. Där arbetade hon med barn. Röda Korset är en organisation som finns över hela världen! När Flore kom till Sverige sökte hon upp oss via internet och besökte vår butik. Nu arbetar hon som volontär i en av våra butiker för att lära känna folk, integreras i det svenska samhället och för att lära sig svenska. Hon gör också det här för att hon vill hjälpa andra!

Hej och välkommen att möta våra volontärer Per och Marcus!

De är permitterade från ett eventföretag och vill passa på att ge något under den här tiden. De har idag ingen verksamhet på ordinarie arbetsplats. Per har sedan tidigare kontakt med Röda Korset som givare och passade på att ta reda på mer om att vara volontär i verksamheten. Idag är han och kollegan Marcus här och arbetar med elektronik. De känner att Röda Korset som är en världsorganisation är trovärdiga och har ett bra rykte samt att det är viktigt att hjälpa till i dessa coronatider!

Hej och välkommen att möta vår volontär Abdelakher!

Han anmälde sitt intresse att arbeta som volontär via vår hemsida. Just nu arbetar han som vägvisare utanför akutmottagningen vid USÖ. Det är viktigt att vägleda folk rätt så de inte går in till informationsdiskarna i onödan. Det här för att reducera risken för eventuell covid-19 smitta.
Röda Korset finns utanför akutmottagningen månd – fredag mellan kl. 13-15 samt 15-17.
- Det kommer ungefär 15-20 person och ber om hjälp vid varje arbetspass, berättar Abdelakher. Det blir frågor om vägen till olika mottagningar, men också om vart de ska parkera. Många känner inte till att det finns gratisparkering i anslutning till akutmottagningen samt provmottagningen.
Han berättar vidare att han känner att det är jätteviktigt att engagera sig i samhället och hjälpa varandra under coronakrisen.