Du är här: Start/Örebro/Om oss/Örebro Röda Korskrets

Örebro Rödakorskrets

Skicka till:

Tre kretsar har blivit nya Örebro rödakorskrets 2019

 

 

På kretsstämmorna  mars 2019 för både Örebro rödakorskrets och Olaus Petri rödakorskrets gick dessa kretsar samman till en gemensam krets med namnet Örebro rödakorskrets.

Lillkyrka rödakorskrets har lagts ner och ingår också i Örebro rödakorskrets.

En stor verksamhet är Second Handbutiken som nu finns på Firmavägen 4 i Mariebergs köpcentrum i Örebro. Här har man fått stora lokaler och möjlighet att exponera sina varor bättre än i de små butikerna som tidigare låg på Nygatan i Örebro.

Kvar inne i stan finns Mötesplatsen inne på gården vid Nygatan-Kungsgatan.(Kungsgatan 19-21). Här anordnas bl a Språkkafé för nyanlända som vill träna svenska, social verksamhet som t ex  "Hej Örebro - en verksamhet med stödgrupp för asylsökande/nyanlända - och även Bingokvällar vissa veckor. Dessutom förekommer kursverksamhet, t ex Hjärt-Lungräddning.

Övrig social verksamhet är mentorskap för kvotflyktingar och läxhjälp.

Adolfsbergsgrupppen tillverkar priser till lotterier och deltar i insamlingar och ett stickkafé finns på Second Hand.

Vid Åternyttan vid Örebro kommuns återvinningsstation i Mellringe medverkar Röda Korset vissa veckor där många frivllliga tar emot saker som kan säljas i Sedond Handbutiken.

Krishantering och beredskap

Första hjälpengruppen är frivilliga som arbetar ideelt med och på de updrag man åtar sig. Alla Första hjälpare har en utbildning på minst 40 timmar och kvalitetssäkras årligen.

 

I stort sett hela Röda Korsets verksamhet bygger på insatser från frivilliga och flera sådana behövs! Rekryteringsgrppen har till uppgift att fånga upp intresserade frivilliga.

Kontakt rekrytering.orebro@redcorss.se

 

Om du vill verta mer om vårt arbete kontakta oss:

Ordförande i styrelsen
Marcia Gerhardsson
Tel 070-293 12 11 ,019-24 40 94,
E-post: marciag@telia.com 

Röda Korsets Second Hand

Firmavägen 4, Örebro 019-18 61 33

E-post: secondhand.orebro@redcross.se