Du är här: Start/Örnsköldsvik/Om oss/Björna

Vi finns i Björna

Skicka till:

Rödakorskretsen i Björna bildades strax efter Finska vinterkrigets utbrott 1939. Idag är vi tt 50-tal medlemmar.

Verksamhet

Björna Rödakorskrets önskar dig en god fortsättning på det nya året och hoppas att det blir ett bra år för oss alla. Ett varmt tack för att du hjälper oss i arbetet för de nödlidande och för det sociala arbetet i Sverige. Utan din hjälp hade vi inte kunnat skicka pengar till:

På flykt (Vårinsamlingen)Världens barnAldrig ensam (Julkampanjen)

2015 kunde vi bidra med 17 484 kr. Pengarna har inkommit genom gåvor, lotterier, loppis och vår modevisning, som blev en stor succé.

Hjälp oss med medlemsrekryteringen. För att få in pengar till kretsens egna projekt, som t ex besöksverksamheten och äldreträffarna, behöver vi flera medlemmar. Avgiften är 250 kr/år och 125 kr för familjemedlem.

Vi medverkade som vanligt på Björnadagen den 13 juni med tombola och loppis.

Den 8 oktober hade vi modevisning i Församlingshemmet. Det var mannekänger från orten som visade kläder från Bazaar, Edblads, Miranda, Rut och Naturkompaniet. I pausen uppträdde de lokala förmågorna Malin Nilsson och Magdalena Berglund.

Andra lördagen i advent ordnades som vanligt skyltlördag i Björna. Då hade vi en tombola och julloppis i Björngården.

Aktiviteter på Björnaborg - på två tisdagsträffar under året, har vi bjudit på fika och underhållning i samarbete med NBV. Kretsen anordnade också en sommaraktivitet på Björnaborgs uteplats. Vi bjöd på kaffe och kaka.

Besöksgruppen – Vår besöksgrupp fortsätter att besöka äldre, som av olika anledningar hamnat i ofrivillig ensamhet och som vill ha besök i hemmet eller på Björnaborg. Önskar man besök, så ta kontakt med hemtjänsten eller någon i styrelsen.

Flyktingar - Vi ingår i asylgruppen, där representanter från Trehörningsjö, Björna, Långviksmon (BLT-gruppen), Mellansel samt olika myndigheter ingår.

I samarbete med Svenska kyrkan ordnar vi ett väldigt uppskattat handarbetscafé på församlingshemmet i Björna (onsdagar 10-12), för kvinnor och barn. En mötesplats där vi får chansen att lära känna varandra. Alla är välkomna. Vi tar gärna emot garner, tyger etc för att använda vid bl a dessa mycket uppskattade träffar.

En internationell middag med mångkulturell mat anordnades i Församlingshemmet. Då bjöds det på mat från både Syrien och Sverige.

Handarbetskvällar - under våren och hösten 2015 hade vi sammankomster, för att sy, sticka eller på annat sätt tillverka fina alster.

Under våren 2016 fortsätter sammankomsterna. Fyra sammankomster är planerade; onsdagarna 27/1, 17/2, 23/3 och 27/4 kl 17:30 i Björnaskolans slöjdsal. Ni är hjärtligt välkomna.

Vi är glada om fler vill bidra med vinster, antingen genom att vara med på våra kvällar, eller tillverka hemma själva. Är du intresserad av att vara med, eller har någon anhörig som behöver sysselsättning, så kontakta någon i styrelsen. Under Björnadagen i juni och skyltlördagen i december lottar vi ut både tillverkade och skänkta vinster.