Du är här: Start/Stockholm/Stockholm City/Vårt arbete/Språkverkstan

Språkverkstan

Skicka till:

SPRÅKVERKSTAN INSTÄLLD från och med 12 mars och tillsvidare.
Detta på grund av corona, smittrisk.
Håll dig uppdaterad här om när vi börjar igen.

Språkverkstan erbjuder svenskundervisning för migranter som vill utveckla sina språkkunskaper. Språkverkstan handlar inte bara om språkträning – det är också en mötesplats dit deltagarna kommer för att umgås och knyta nya nätverk.

Språkundervisningen äger från och med vårterminen 2020 rum på Röda Korsets Folkhögskola tre vardagar i veckan. Tidigare har vi haft verksamhet på Åsö vuxengymnasium. Deltagarna indelas i grupper på fyra nivåer efter förkunskaper: introduktion, nybörjare, mellan och avancerad nivå. Som språktränare leder man undervisningen med en grupp under ca två timmar. Det finns ingen fast metod att arbeta efter, utan språktränaren bestämmer själv upplägget, och genom att prata med andra frivilliga utvecklas många metoder och arbetssätt.

Adress: Bredholmstorget 14
127 48 Skärholmen

Hitta hit:

Med T-bana från T-centralen : Ta röda linjen mot Norsborg, långt fram i tåget, gå av vid Skärholmen station. Uppgång Skärholmstorget  Utanför spärrarna gå lite snett höger och sedan rakt fram förbi kyrkan (torget finns på vänster sida). Runda hörnan på kyrkan, gå förbi café Croissant som ligger på vänster sida, ta första vänster (Bredholmstorget 2-4 ) och fortsätt gå på utsidan av centrum rakt fram till Bredholmstorget 14. Skolgården finns på höger sida, det tar ca 4-5 minuter.

SPRÅKVERKSTAN INSTÄLLD från och med 12 mars och tillsvidare.
Detta på grund av corona, smittrisk.
Håll dig uppdaterad här om när vi börjar igen.

SPRÅKVERKSTADEN GENOMFÖRS:

måndag 18:00 - 19:45

tisdag 18:00 - 19:45

torsdag 18:00 - 19:45

Vi har ett begränsat antal platser i varje klassrum och kan därför inte garantera plats till alla som besöker oss. Vi rekommenderar därför att du kommer i god tid innan våra klasser börjar.

Vill du bli språktränare?

Språkverkstan är en populär verksamhet och behovet är större än vi kan tillgodose. Vi behöver kontinuerligt fler frivilliga så kontakta oss gärna på nedanstående mail om du är intresserad av uppdraget som språktränare. Uppdraget passar dig som tycker det är roligt att möta människor från olika kulturer och som vill stödja människor med svenska språket för att hjälpa dem att komma in i det svenska samhället.

Som språktränaren leder du undervisningen. Deltagarna i verksamheten har olika bakgrund och förkunskaper i svenska. En del kommer regelbundet, andra någon gång. Du som är språktränare är, förutom deltagarna, vår viktigaste byggsten för att skapa de möten och levande samtal som innebär att deltagarnas språkutveckling underlättas.

Du behöver ingen utbildning för uppdraget, men det är meriterande om du har erfarenhet av leda en grupp. Du har social kompetens och tycker att det är roligt att möta människor. Du kommer att få en introduktion, där du "går bredvid" en erfaren språktränare. Tillgång till läromedel finns till viss del, vi har också datorer som kan användas av språktränarna i undervisningen.

Vi vill helst att du genomför uppdraget en gång i veckan, men minst en gång varann vecka under terminen.

Kontaktuppgifter

För mer information kontakta oss via vår epost: sprakverkstadrodakorset@gmail.com