Du är här: Start/Stockholm/Stockholm City/Vårt arbete/Språkverkstan

Språkverkstan

Skicka till:

Språkverkstan erbjuder svenskundervisning för migranter som vill utveckla sina språkkunskaper. Språkverkstan handlar inte bara om språkträning – det är också en mötesplats dit deltagarna kommer för att umgås och knyta nya nätverk.

Språkundervisningen äger rum på Åsö vuxengymnasium fem vardagar i veckan där vi har olika grupper av svensktalande frivilliga som vid varje tillfälle tar emot ungeäfär hundra deltagare. Deltagarna indelas i grupper på fyra nivåer efter förkunskaper: introduktion, nybörjare, mellan och avancerad nivå. Som språktränare leder man undervisningen med en grupp under ca två timmar. Det finns ingen fast metod att arbeta efter, utan språktränaren bestämmer själv upplägget, och genom att prata med andra frivilliga utvecklas många metoder och arbetssätt.

Adress: Åsö vuxengymnasium Blekingegatan 55 ingång C, huvudentrén Plan 1 , F-huset
Vi har öppet fem dagar i veckan:

måndag 18:00 - 19:45

tisdag 18:00 - 19:45

onsdag 18:00 - 19:45

torsdag 18:00 - 19:45

fredag 14:30 - 16:30

Vi har ett begränsat antal platser i varje klassrum och kan därför inte garantera plats till alla som besöker oss. Vi rekommenderar därför att du kommer i god tid innan våra klasser börjar.

Vill du bli språktränare?

Språkverkstan är en populär verksamhet och behovet är större än vi kan tillgodose. Vi behöver kontinuerligt fler frivilliga så kontakta oss gärna om du är intresserad av uppdraget som språktränare. Uppdraget passar dig som tycker det är roligt att möta människor från olika kulturer och som vill stödja människor med svenska språket för att hjälpa dem att komma in i det svenska samhället.

Kontaktuppgifter

För mer information kontakta oss via vår epost: sprakverkstadrodakorset@gmail.com