Startsidesbild, genrebilder Röda Korset

Välkommen till Röda Korset i Täby

 

Coronoaviruset stänger våra verksamheter tills vidare

Röda Korset centralt och lokalt följer myndigheternas rekommendationer vad gäller det nya Coronaviruset (covid-19), vilket innebär att vi stänger ned flera av våra verksamheter tills vidare. Detta för att hålla smittspridningen nere och skydda både deltagare i olika aktiviteter och våra volontärer. Konkret omfattas: - Läxläsning på Kemistvägen, Tala-svenska-caféet på biblioteket, Prata-svenska-caféet i samarbete med Täby församling, RK's verksamhet på Danderyds och Tibble sjukhusen, Fixargruppen, Handarbetsgruppens träffar, RK's stöd till äldre på Seniorcentret. 

Vi återkommer med besked så snart vi kan återuppta verksamheterna på ett säkert sätt för alla. För mer information om vad Röda Korset gör centralt, besök gärna www.rodakorset.se

 

Röda Korset finns i nästan alla jordens länder. Arbetet ser olika ut i vår kommun och ute i världen, men vårt uppdrag är alltid detsamma oavsett var vi befinner oss: vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande, var det än uppstår och vem som än drabbas. I Täby driver vi 10 olika verksamheter bland dem Mötesplats Kupan - Second Handbutik och café - i Näsbypark centrum..

Vill du veta mer om oss eller vill du arbeta som frivillig/volontär i Täby?

Kontakta gärna den ansvarige för den grupp du är intresserad av direkt. Se information sida "Om oss".

Alternativt ring vår ordförande Åsa Börjesson Tel 0706-323 433 eller Mötesplats Kupan 08-756 20 60, så försöker vi hjälpa dig. 

Kupans öppettider:

Våra öppettider tills vidare: Måndag-fredag 10-17.00

 

Välkommen in för att fynda second hand och vintage, fika, umgås och skänka sådant du inte längre behöver. Butiken är sprängfylld med saker och varje dag fyller vi på med nytt.

Vi tar tacksamt emot föremål till försäljning under våra öppettider. Överskottet går till Röda Korsets insamlingar. 

Vi kan inte ta emot hjälmar, bilbarnstolar, flytvästar m.m. då vi inte kan garantera säkerheten vid vidareförsäljning. Vi tar inte emot höga hyllor, sängar eller bäddsoffor av hygien- och utrymmesskäl. Inte heller större stereoanläggningar, datorer, skrivare m.m. Detta p.g.a. att funktionsgaranti inte kan ges. Vi säljer de kläder som vi får in, det som inte kan säljas skickas för återvinning. Vi kan endast ta emot kläder för innevarande säsong. Tänk på att de föremål du lämnar ska säljas, de måste vara hela, rena och i säljbart skick! Det underlättar vårt arbete. Tack för att du hjälper oss!

Vi finns på Eskadervägen 16 i Näsbypark Centrum.

Telefon 08-756 20 60. Mail - taby.redcross@telia.com

 

Gåvor till Röda Korsets insamlingar:

Sedan många år skänker Röda Korsets Täbykrets ca 1.050.000 kr per år till olika ändamål.

Stort tack till våra givare, våra kunder, anställda och volontärer som tillsammans gör det möjligt! 

[Missing text /redcross/units/localnav/heading for sv]