Startsidesbild, genrebilder Röda Korsets verksamhet

Välkommen till Röda Korset i Timrå

I Röda Korset Timrå ingår de tidigare kretsarna Ljustorp, Timrå och Tynderö.

Röda Korset Timrå driver Röda Korsets second handbutik och Röda Korsträffen.

Second handbutiken har insamling och försäljning av skänkta varor. Intäkterna går till bistånd och till Röda Korsets arbete för och med utsatta människor i världen och här hemma.

I vår butik kan du handla secondhand: kläder, prylar, textilier etc. Du kan sitta ned och dricka en kopp kaffe/te i vår caféhörna, få information om Rödakorskretsens verksamhet, hur du blir medlem eller frivillig i någon av våra verksamheter.

Secondhandbutiken finns på Köpmangatan 18 A i Timrå, telefon 060-57 25 20 och Röda Korsträffen finns på Köpmangatan 19B.

ÖPPETTIDER

Tisdagar-fredagar kl. 11.00 - 16.00

Lördagar kl. 11.00-14.00

 Vill du veta mer, kontakta: Vivi Bladh, ordförande Röda Korset Timrå

Röda Korset Second hand Timrå

Röda Korsets second hand Timrå är också en mötesplats.

Beredskapsgrupp för kris och konflikter

Rödakorskretsen i Timrå  tillsammans med Sundsvalls Röda Korskretsar har startat en beredskapsgrupp för kris och konflikter, där rödakorsare går ut och hjälper till som medmänniska i krissituationer. Röda Korset arbetar med detta över hela landet. Gruppen består för närvarande av ca 50 personer och vi tror att detta är ett bra komplement till kommunens beredskap.

Vill du vara med i gruppen och hjälpa till? Ring 060-15 25 20 så hjälper vi dig vidare.

Svenska för nyanlända 

Sedan år 2000 har Timrå-Ljustorps rödakorskrets arrangerat möten för asylsökanden 1  gång i veckan där vi övar svenska språket och pratar om det svenska samhället och svenska tradiotioner. I träffarna deltar ca 20 asylsökande varje gång. Vi har fått hjälp med svenska språket av volontärer i åldern 18-65+, men vi behöver bli fler.
Kom med oss, ring 060-572520 och vi hör av oss för en träff.
De som är med oss nu tycker att det är roligt och meningsfullt. Våra möten är torsdagar kl 10-12 och du kan delta 1, 2, 3 ggr per månad eller alla torsdagar. Du behöver inte ha några speciella kunskaper mer än att kunna tala svenska.
Välkommen!

 Miljömedveten klädåtervinning

Våra kläder i butiken har bra kvalitet till humana priser och baseras på skänkta gåvor. Det överskott som uppstår sänder vi till Röda Korsets katastrofinsamlingar.

Röda Korset samarbetar med Texaid i Tyskland, som är en av Europas största företag inom textilåtervinning. Textilöverskottet som kläder, skor, väskor, tyger osv som inte går att sälja i butiken säljs till Texaidför återbruk. Texaid delägs av schweiziska Röda korset och har samarbete med Röda korset i Tyskland.  Dessutom kan du få dina kläder lagade och delta i gemenskap varje tisdag på Röda Korsträffen.

Vi har stor omsättning på prylar. Har du prylar över som inte används tar vi gärna emot dem på Kupan.

Tack för att du skänker gåvor till oss.

[Missing text /redcross/units/localnav/heading for sv]