Startsidesbild, genrebilder Röda Korsets verksamhet

Välkommen till Röda Korset i Timrå

Röda Korset i Timrå har två kretsar, Timrå-Ljustorp och Tynderö.

Tillsammans driver vi Röda Korsets second handbutik.

Second handbutiken har insamling och försäljning av skänkta varor. Intäkterna går till bistånd och till Röda Korsets arbete för och med utsatta människor i världen och här hemma.

I vår butik kan du handla secondhand: kläder, prylar, textilier etc. Du kan sitta ned och dricka en kopp kaffe/te i vår caféhörna, få information om Rödakorskretsarnas verksamhet, hur du blir medlem eller frivillig i någon av våra verksamheter.

Vår butik finns på Köpmangatan 18 A i Timrå, telefon 060-57 25 20

ÖPPETTIDER

Tisdag - Fredag kl. 11.00-16.00

Lördag 11.00 - 14.00

 Vill du veta mer, kontakta:

Timrå-Ljustorp: Vivi Bladh

Tynderö: Britt-Inger Söderlund / [email protected]

Röda Korset Second hand Timrå

Kupan är nu Röda Korsets second hand Timrå, men är fortfarande en mötesplats!

Second handbutiken har stängt 23 december-8 januari.

Beredskapsgrupp för kris och konflikter

Rödakorskretsarna i Timrå har i höst startat en beredskapsgrupp för kris och konflikter, där rödakorsare går ut och hjälper till som medmänniska i krissituationer. Röda Korset arbetar med detta över hela landet. Timrås kretsar samarbetar med kretsarna i Sundsvall. Gruppen består för närvarande av ca 50 personer och vi tror att detta är ett bra komplement till kommunens beredskap.

Vill du vara med i gruppen och hjälpa till? Ring 060-15 25 20 så hjälper vi dig vidare.

Svenska för nyanlända 

Sedan år 2000 har Timrå-Ljustorps rödakorskrets arrangerat möten för asylsökanden 1  gång i veckan där vi övar svenska språket och pratar om det svenska samhället och svenska tradiotioner. Under det senaste året har allt flera av de som nyss anlänt hit kommit till träffarna och nu är det runt 50-tal som kommer varje gång. Vi har fått hjälp av volontärer i åldern 18-65+, men vi behöver bli fler.
Kom med oss, ring 060-572520 och vi hör av oss för en träff.
De som är med oss nu tycker att det är roligt och meningsfullt. Våra möten är torsdagar kl 10-12 och du kan delta 1, 2, 3 ggr per månad eller alla torsdagar. Du behöver inte ha några speciella kunskaper mer än att kunna tala svenska.
Välkommen!

 Den stora stickningen

Företaget Innocent har gett Röda Korset möjlighet att sticka mössor till deras smoothieflaskor. Vi får 2 kronor per såld flaska. Det är prövat i 10 olika länder och på detta sätt har över 30 miljoner gått till välgörenhet. Pengarna ska användas för arbete bland äldre.
Rödakorskretsarna i Timrå har stickat 660 st mössor och haft trevligt under tiden.

 Miljömedveten klädåtervinning

Röda Korset samarbetar med Texaid i Tyskland, som är en av Europas största företag inom textilåtervinning. Textilöverskottet som kläder, skor, väskor, tyger osv som inte går att sälja i butiken säljs till Texaidför återbruk. Texaid delägs av schweiziska Röda korset och har samarbete med Röda korset i Tyskland.  

Vi har stor omsättning på prylar. Har du prylar över som inte används tar vi gärna emot dem på Kupan.

Tack för att du skänker gåvor till oss.

[Missing text /redcross/units/localnav/heading for sv]