Med anledning av Covid-19

Uppsala rödakorskrets följer noga händelseutvecklingen gällande Covid-19. Vi uppmanar alla att följa folkhälsomyndighetens råd som finns på: www.folkhalsomyndigheten.se.

Få eller ge hjälp under coronakrisen?
Kontakta oss på tel: 018-14 32 17 eller mail: uppsala@redcross.se om du är i behov av hjälp. Läs mer om den hjälp vi erbjuder här
Vill du hjälpa till som frivillig under coronakrisen i Uppsala?
Läs om hur du blir frivillig här

Samverkan kring nya verksamheter:
Vi på Röda Korset i Uppsala samarbetar med Svenska kyrkan i Uppsala för att erbjuda hjälp till riskgrupper, som att handla och någon att prata med. Läs mer om vårt pågående arbete här

Omställning i ordinarie verksamheter:
Många av våra ordinarie verksamheter har tillfälligt pausas eller anpassats för att minska riken för smittspridning, och för att möta dom behov som uppstått i samband med coronaviruset. Läs mer om tillfälliga verksamhetsförändringar här

Stötta vårt arbete

Hjälp oss att möjliggöra vårt arbete!
Genom att Swisha valfri gåva till: 123 511 29 58, eller via bankgiro: 5333-1146, så är du också med i vår hjälpinsats i Uppsala. Alla bidrag är mycket uppskattade, oavsett storlek.
Tack för din gåva!

Om oss

Röda Korset är en organisation som arbetar världsomspännande med humanitärt hjälparbete. Vår vision är att ingen skall lämnas ensam i en kris eller katastrof. Vårt uppdrag i Uppsala rödakorskrets är att ge hopp och rädda liv i Uppsala och i världen. Våra fokusområden är främst migraton och integration, samt stöd till äldre och barn.

Arbetet baseras på frivilliga insatser och människors vilja att ge av sin tid och sitt engagemang som volontär. Uppsala Rödakorskrets har 3125 medlemmar och cirka 611 frivilliga. Det finns många olika sätt att bidra! Besök vår sida stöd oss och engagera dig för att läsa om hur du kan hjälpa till att göra skillnad. 

Uppsalas Rödakorskrets driver även en Second Hand för att öka våra möjligheter till arbete för och med utsatta människor både lokalt och internationellt. Besök vår Second Hand på Danmarksgatan 20B i Uppsala, och läs mer om verksamheten på second hand uppsala.

Läs Uppsalakretsens verksamhetsberättelse för 2018.