Du är här: Start/Uppsala/Vårt arbete under covid-19/Vill du hjälpa till?

Vill du hjälpa till?

Skicka till:

Bli frivillig

Alla uppmanas nu att begränsa sina sociala kontakter för att undvika att smittas av eller att sprida coronaviruset. För att underlätta vardagen för de som löper extra risk att drabbas hårt av Covid-19 samarbetar vi med bland annat Svenska kyrkan och Uppsala lottakår.

Om du vill hjälpa till som frivillig i vårt arbete är du varmt välkommen att göra en intresseanmälan. Klicka här för att göra en intresseanmälan

OBS! Om du är engagerad i Svenska kyrkan fyll i både ditt för- och efternamn, samt att du kommer från Svenska kyrkan.

Om du blir aktuell för ett uppdrag hör vi av oss med mer information.
Som frivillig rekryteras du av Röda Korset i Uppsala. Medarbetare hos oss och från Svenska kyrkan hjälps sedan åt att göra matchningar mellan frivilliga och personer i behov av hjälp.

Material till frivilliga

Har du gjort en intresseanmälan? I dokumentet som finns länkat nedan kan du läsa om bland annat Röda Korsets grundprinciper, Uppförandekod, frivilligpolicy och Tystnadslöfte.
Information till frivilliga vid en allvarlig händelse - Corona.pdf

Var med som företag eller förening

Är ni en förening som vill göra en insats?
Kanske gör din förening en insats i dagsläget eller funderar på att starta en? Eller vill ni helt enkelt samverka med andra aktörer i er stadsdel eller byggd? Vi samordnar insatser som görs av olika föreningar i Uppsala. Läs mer och kontakta oss här.

Är ni ett företag som vill göra en insats?
Är ni ett företag som gör eller vill göra en insats för att stödja föreningar I arbetet under coronakrisen? Eller vill ni samverka med andra aktörer i er stadsdel eller byggd? Välkomna att kontakta oss här.

Bidra med vårdmaterial

I samband med coronaviruset och covid-19 är behovet av skyddsutrustning och material till vården stort. För att stötta vårpersonal och patienter i Uppsala samordnar vi donationer av vårdmaterial till Region Uppsala.
Vi tar emot donationer som munskydd, handsprit, handskar och visir från företag och privatpersoner som vi sedan transporterar ut.

Har du eller ditt företag godkänd medicinsk skyddsutrustning som ni vill ge till Region Uppsala? Eller andra produkter som kan stötta vårdpersonal och patienter i dessa tider? Hör av dig till oss via mailadressen: samordnare.uppsala@redcross.se