Du är här: Start/Uppsala/Kretsar i Uppsala kommun/Rasbobygden

Rasbobygdenskrets

Rasbobygdens Rödakorskrets kakkalas – stor folkfest!
Skicka till:

Vi bildades 1928 och är den näst äldsta kretsen i Uppsala. Just nu är vi 143 medlemmar. I kretsen ingår Rasbo, Rasbokil, Stavby och Tuna församlingar. I vår styrelse ingår tolv ordinarie ledamöter från 30 år och uppåt.

Verksamheter: 
• En av våra mest uppskattade aktiviteter är samarbetet med äldreboendet Vigmund. Vi är 25 frivilliga som året runt, varje vecka enligt schema besöker äldreboendet. Måndagar och torsdagar erbjuder vi promenader med de boende, onsdagar har vi högläsning och fredagar serverar vi kaffe med hembakat bröd då det ofta blir allsång. Varje år gör vi även en utflykt till någon intressant plats inom vårt kretsområde. För mer information kontakta: Ruth Pettersson, 018-36 51 06

• Sygruppen träffas och har trevligt tillsammans varannan måndag och syr både till babypaket och till våra försäljningar. Flera av de frivilliga syr också hemma. Drygt 100 babypaket tillverkas varje år. För mer information kontakta: Birgitta Olsson, 018-36 54 01

• För att kunna bedriva vår verksamhet samt skänka pengar till Röda Korsets nationella och internationella insamlingar ordnar vi lotterier, auktioner, kaffeservering vid olika evenemang och bössinsamlingar. Här kan alla hjälpa till – inte minst genom att skänka bidrag till såväl det stora sommarlotteriet som till julmarknaden.

• Kakkalaset är vårt senaste tillskott på verksamhetslistan. Premiärkalaset sommaren 2008 gav oss mersmak att fortsätta, så från och med nu ingår det i våra återkommande aktiviteter. Vad ett kakkalas innebär? Precis det namnet antyder – ett kalas med kakor. Du betalar för att få komma fram till kakbordet och väl där får du äta hur mycket kakor du vill bland de uppemot 100 olika sorters kakor vi bakat. Visst låter det smaskigt!

Vill du stödja vår krets är vårt pg 18 44 09-1

För mer information kontakta:
Ordförande Gunilla Philipsson, 018-36 80 23 gunillaphilipsson@yahoo.com