Du är här: Start/Uppsala/Utbildning/Kurser i Uppsala

Kurser i Uppsala

Foto: Marie Sparréus
Skicka till:

Utbildningar i Uppsala hösten 2020

Information med anledning av Covid-19
Vi har fått ställa om. Vi vill fortsätta var en lärande organisation även under en pandemi, då vet vi att få delta i en utbildning har ett mervärde. Det vi nu erbjuder är digitalt, men oavsett så blir det ett lärande!

Vi vill erbjuda dig utbildningar och diskussionsmöjligheter som stärker dig i ditt frivilliguppdrag. Våra utbildningar riktar sig till alla medarbetare (frivilliga, förtroendevalda, anställda, praktikanter och medlemmar) i samtliga rödakorskretsar och Röda Korsets Ungdomsförbund.

1. Zoom - träna dig på att använda det digitala verktyget
För dig som redan kan lite om Zoom men vill lära dig lite till.
Kursledare Anna Rehnberg, Sensus Studieförbund

Datum: Torsdag den 12 november kl.16:00 - 17:30
Sista anmälningsdag: Tisdag den 11 november 
Anmälan

2. Rödakorskunskap
Obligatorisk för alla medarbetare. Grundkursen för rödakorsare. Kursen är det första steget för dig som vill engagera dig som frivillig inom Röda Korset. Du får lära dig mer om Röda Korsets unika mandat – som är en del av den internationella humanitära rätten, Röda Korsets idé och grundprinciper, organisation och verksamheter samt skydds- och organisationsemblemet - det röda korset.

Datum: Kan utföras när som helst
Anmälan

3. Första hjälpen – för att kunna rädda liv
Obligatorisk för alla medarbetare. Bygger på enkla metoder för att lära sig grunderna i första hjälpen. Första hjälpen är en livräddande kunskap och en medmänsklig handling. Vi tror att alla kan lära sig enkla första hjälpen färdigheter som kan göra människor bättre förberedda att hjälpa någon som är sjuk eller skadad.

Första hjälpen 
Datum och anmälan

Första hjälpen på barn 
Datum och anmälan

4. Psykologisk Första hjälpen 
Kursen ger förutsättningar för trygga och stöttande möten med alla människor som kommer i kontakt med Svenska Röda Korset, oavsett vem det är och vilken roll hen har. I kursen ingår metoden Psykologisk första hjälpen som ger goda förutsättningar att möta människor i utsatta situationer. Vi övar tillsammans under kursen.

Datum: 26 och 28 oktober 
Anmälan 

5. Psykologisk återhämtning
Psykologisk återhämtning är en del av vår krisberedskap och är ett arbetssätt som handlar om att ge stöd i återhämtning efter svåra händelser eller situationer. Kursens mål är att deltagarna har kunskaper i psykologisk återhämtning. Kursen är uppdelad i två steg. Det första steget är en webbkurs i tre delar. Det andra steget är en fysisk kurs där de teoretiska kunskaperna från första steget omsätts till praktisk kunskap. Psykologisk återhämtning är ett nytt evidensinformerat arbetssätt som tagits fram för att komplettera psykologisk första hjälpen och ge verktyg till att stötta någon i återhämtningen efter svåra händelser.

Datum: Kan utföras när som helst
Anmälan

Obs! Vill du delta i vårt beredskapsarbete i framtiden och har gått Första hjälpen och andra beredskaps utbildningar (ex. att mötas i vardag och kris, psykologisk Första hjälpen övriga krisberedskapsutbildningar), fyll i denna länk (länk kommer)

6. Röda Korset och krigets lagar - Hur vi förhindrar och minskar mänskligt lidande i en väpnad konflikt.
Sedan vår organisation grundades har väpnade konflikter haft stor inverkan på vår verksamhet i kampen mot mänskligt lidande. Vad är krigets lagar och följs de verkligen?

Datum: Tisdag den 10 november kl. 20:00-21:00
Sista anmälningsdag den 8 november.
Anmälan 

När du anmält dig får du en länk till zoom där utbildningen hålls. Vill du ha tips på hur zoom fungerar? Vi rekommenderar Sensus digitala verktygslåda. Den hittar du genom länkarna nedan.
https://digitalaverktyg.sensus.se/
https://digitalaverktyg.sensus.se/material/kom-igang-gratis-med-tjansten-zoom

7. Du hittar fler spännande utbildningar här