Annons för att söka fler volontärer 2020-05-28

Viktigt meddelande från styrelsen för Vallentuna Rödakorskrets:
Secondhandbutiken håller stängt tills vidare på grund av Coronaviruskrisen.
Vi avvaktar utvecklingen i Sverige.
 För eventuella frågor, ring Barbro Hjelm 0703-795846.
 Håll utkik här på hemsidan eller Facebook när vi öppnar igen!

-------------------------------------------------------------------------------------------
Till Kupans stora glädje har har kommunstyrelsen i Vallentuna utsett Vallentuna Rödakorskrets till Vallentuna kommuns miljöstipendiat för år 2019.

Besked kom 2019-03-20 och vi ta emot en tavla och blommor, samt besked att ca 23.000 SEK går till Kupans fortsatta enträgna miljöarbete.
Kommunens motivering är:
Vallentuna Rödakorskrets har under lång tid arbetat med återvinning och återbruk genom sin butik Kupan. Kupan har varit föregångare i den trend med ökat intresse för second hand som nu märks i samhället. Det är ett oglamoröst och idogt arbete som gör konkret skillnad för miljön. Kupan är ett strålande exempel på initiativ för cirkulär ekonomi, där avfall ses som en resurs. Vallentuna Rödakorskrets och butiken Kupan ger inspiration och underlättar för människor att hushålla med planetens resurser i vardagen.
 

----------------------------------------------------------------------------------------
En av Vallentunakretsens största verksamheter är Secondhandbutiken Kupan där du kan handla – och skänka – saker och ting. Allt du hittar hos oss är skänkt. Alla som jobbar på Röda Korset gör det på frivillig basis – det mesta vi får in i våra kassor går ut till behövande i världen. Butiken finns på Tellusvägen 7, mittemot Lidl.


Välkomna med bidrag, stora och små, lämna dina överblivna föremål – kläder, husgeråd, leksaker, hemtextilier, möbler till Secondhandbutiken. Inlämning kan ske när vi har öppet i butiken.


Vi har bössor i butiker runt om i Vallentuna. Passa på att stoppa i lite slantar i rödakors-bössan, när du ändå står i kassakön.


Du kan också bli medlem. Gå med i Röda Korset och visa att du tar ställning för medmänsklighet, handlingskraft och allas lika värde. Eller så kan man bli månadsgivare, ett stadigt bidrag till hjälp där hjälp behövs.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. OM alla gör något blir till slut allting gjort!

VÄLKOMMEN!


Ordinarie öppettider:
Torsdag-fredag kl 11-18. Fram till kl 14 kan du köpa soppa.
Lördag-söndag kl 11-15.
Kaffe med hembakat kan du köpa under alla våra öppettider.

Adress: Tellusvägen 7
Telefon: 08-511 730 40
Bankgirokonto: 5376-7026
E-post: krets.vallentuna@redcross.se


Gilla oss på Facebook: Sök på Vallentunakretsen, Svenska Röda Korset