Du är här: Start/Vallentuna/Secondhandbutiken Kupan

Secondhandbutiken Kupan

Annons öppnande juni 2020 Annons juni 2020
Skicka till:

NU ÖPPNAR VI IGEN torsdag 18/6 tack vare alla nya duktiga volontärer!

Därefter håller vi öppet torsdagar 11-16 och lördagar 11-15. Ingen kaffeservering.
-----------------------------------------


Miljöstipendium

Till Kupans stora glädje har kommunstyrelsen i Vallentuna utsett Vallentuna Rödakorskrets till Vallentuna kommuns miljöstipendiat för år 2019.

Besked kom 2020-03-20 och vi fick ta emot en tavla och blommor, samt besked att ca 23.000 SEK går till Kupans fortsatta enträgna miljöarbete.
Kommunens motivering är:
Vallentuna Rödakorskrets har under lång tid arbetat med återvinning och återbruk genom sin butik Kupan. Kupan har varit föregångare i den trend med ökat intresse för second hand som nu märks i samhället. Det är ett oglamoröst och idogt arbete som gör konkret skillnad för miljön. Kupan är ett strålande exempel på initiativ för cirkulär ekonomi, där avfall ses som en resurs. Vallentuna Rödakorskrets och butiken Kupan ger inspiration och underlättar för människor att hushålla med planetens resurser i vardagen. 

-------------------------------------------------------
Vår butik på Tellusvägen 7
Här hittar du massor av kläder och prylar för en billig penning och samtidigt hjälper du människor i nöd. Alla vi på Kupan är volontärer, så pengar vi får in och efter hyran är betald går oavkortat till behövande.
VÄLKOMNA!

I butiken säljer vi skänkta varor t.ex. kläder, leksaker, porslin, möbler, böcker, husgeråd och mycket annat. Allt överskott går till hjälpbehövande i världen! Vi finns på Tellusvägen 7, mittemot Lidl. Se nedan för öppettider.

Vår butik med café utgör en träffpunkt för alla. Hit kan du komma för en stunds gemenskap. Här kan du fika, kolla in våra nyinkomna varor, handla något – och bidra till en bättre värld.


För inlämning av möbler ring Secondhandbutik Kupan 08-511 730 40 under öppettiderna.

Många armar behövs. Vi behöver dig i Secondhandbutiken. Du som vill göra en meningsfull gärning och bli frivillig i Röda Korset ta kontakt med oss i butiken under öppettiderna, eller ring till Barbro Hjelm, telefon: 0703-79 58 46.


Vi tar med glädje emot:
Hela och rena artiklar; kläder för stora och små, skor för stora och små, leksaker, hushållsartiklar, glas och porslin, textilier, tavlor, fungerande elartiklar, böcker (en kasse i taget), smycken, garn, handarbeten och möbler efter överenskommelse.
Vi tar tacksamt emot dina gåvor under våra öppettider.

Erfarenheten visar att inga köpare finns för varor av nedanstående karaktär.
Vi tackar därför nej till:
Datorer med tillbehör, även datorbord, omodern teknikutrustning, mikrovågsugnar – gamla, icke fungerande elapparater, TV, stereo – gammal modell, videoband, kassettband, ställ för CD-skivor och kassettband, träningscyklar – gamla, sängar, madrasser för vuxna, underkläder, badkläder, strumpor för vuxna, hjälmar för vuxna, gamla bokband, uppslagsverk, resväskor utan hjul, skadade varor.

Våra öppettider:
Torsdag kl 11 - 16
Lördag  kl 11 - 15
Ingen servering ännu!

Välkommen till vår välfyllda butik som finns på Tellusvägen 7, mittemot Lidl!