Möt Fatime och hennes värld!

När Röda Korset  höll öppet hus på Restad Gård visade Fatime Saad Shakar Alhassan stolt upp mattan som hon vävt på Röda Korsets vävskola. Kursledaren och RK-volontären Christina Selander var nästan lika stolt. Vävskolan är egentligen inte för barn, men Fatime har spelat en viktig roll som tolk samtidigt som hon jobbat med sin matta.

Medmänskliga möten över alla gränser - åldersskillnader, språkbarriärer och kulturkrockar - är kärnan i vår verksamhet, inte bara bland de asylsökande på Restad. Möten som inte alltid är lätta, men nästan undantagslöst spännande och berikande.

Och vi behöver många fler medmänniskor. Välkommen!

Stöd ensamkommande unga!

En grupp ideella organisationer försöker i samråd med Migrationsverket skapa en stödfunktion för ungdomar i åldrarna 17- 19 år på Restad gård. Det gäller i första hand de som förflyttats hit från andra kommuner. De har tappat sitt nätverk, sin skolgång, sina kompisar , sina gode män - det vill säga hela sin trygghet.

Vi har skapat en arbetsmodell för att underlätta för dig som vill delta i denna angelägna stödfunktion.
Du som är en handlingskraftig medmänniska är mycket välkommen! Läs mer om de ensamkommandes situation och om vårt arbete med stödpersoner här!

.................

Alla våra aktuella aktiviteter hittar du i vår kalender!

Nyheter

Visa fler nyheter